Füveseket fogtak Komlón

A fű a hajban nagyon sokáig megmarad

A Komlói Járási Ügyészség hét vádlottal szemben emelt vádat kábítószer-kereskedelem, illetve birtoklás bűncselekménye miatt – írja a police.hu.

hirdetés

A vádlottak kábítószer kereskedői hálózatot hoztak létre Komlón 2012. októbere és 2013. novembere között.

A vádlottak a kábítószert részben ismeretlen forrásból szerezték be, részben saját maguk termesztették. A kereskedők ezt követően a kábítószert napi rendszerességgel ismerőseiken keresztül, illetve interneten közösségi oldalakon hirdetve értékesítették.

A kábítószer fogyasztók között voltak olyanok, akik a tizennyolcadik életévüket nem töltötték be, illetve voltak olyanok is, akik azért, hogy kábítószerhez jussanak vagyon elleni bűncselekményeket követtek el. Így egy év alatt sorozatosan törték fel a Komló környéki
fürdő, illetve a komlói sportcsarnok öltözőinek szekrényeit, ahonnan különböző értéktárgyakat tulajdonítottak el, melyek eladásából fedezték a kábítószer fogyasztáshoz szükséges összegeket.

A rendőrség a vádlottaktól a házkutatás során nagy mennyiségben foglalt le kábítószert, a kábítószer termesztéséhez szükséges eszközöket, illetve készpénzt.

A Komlói Járási Ügyészség a vádlottakat többek között kábítószer-kereskedelem bűntettével
vádolja, mely bűncselekmény büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlottak közül ketten előzetes letartóztatásban vannak.