Gámán Imre elnézést kért

A Gámán Kft. egy jelenleg külföldön élő pécsi hölgynek többször is küldött fizetési felszólítást, sőt végrehajtást indított a nő ellen, holott már rég befizette a büntetését.  A parkolási mizéria csak azt követően oldódott meg, hogy lapunk a cégvezetőnél is érdeklődött a történtek után.

hirdetés

Az esettel lapunkat megkereső Villányi József elmondta, jelenleg külföldön élő lánya még 2006 februárjában tilosban parkolt Siklóson. Annak rendje és módja szerint egy csekket kaptak a büntetésről, amely elkeveredett, így a kiszabott bírságot sem fizették be.

Évekkel később, 2009-ben kaptak a bíróságról egy, a Gámán Kft. részére szóló fizetési meghagyást. Ezen a csekken immár 25 ezer forintos tétel szerepelt, amelynek jogosságát a lánya ügyében eljáró apa nem vitatott. Elmondása szerint azt rögtön be is fizette, ezzel pedig befejezettnek tekintette az ügyet.

Csakhogy mégsem így történt: azóta is folyamatosan érkeztek a Villányi családhoz a fizetési felszólítások, legutóbb, 2011 októberében egy behajtási végrehajtás is, amelyben már majdnem 56 ezer forintot követeltek a családtól.

A Villányi család már a 2009-ben történt befizetés után kapott első felszólítás előtt is értetlenül állt, ezért egy levél kíséretében küldték el a befizetést igazoló szelvény másolatát, ám hiába ismételték meg ezt még kétszer, a felszólító levelek csak érkeztek egymás után.

A történet kedden vett fordulatot: az ügyben ugyanis megkerestük a pécsi köztéri parkolást tíz éven keresztül üzemeltető társaság vezetőjét Gámán Imrét is, akihez el is juttattuk az ominózus befizetési igazolást is.

A Gámán Kft. vezetője ezúttal már kijelentette, a kérdéses összeg valóban megérkezett hozzájuk, ráadásul már időben. Szerinte: a befizetésről szóló postától  kapott értesítésen hibás bejegyzés szerepelt, ezért nem tudták beazonosítani pénz befizetését.

Lapunk munkatársának Gámán Imre immáron azt mondta: “Visszavonjuk a végrehajtási folyamatot, elnézést kérünk az autóstól, ha rendesen be tudtuk volna azonosítani a befizetést, akkor nem történt volna ez a félreértés”

A parkolási cég vezetője egyébként november elején lapunknak adott interjújában úgy nyilatkozott, hogy jelenleg is közel ezer bírósági perük van, amelyek közül elenyésző számban veszítenek el. Évente másfél millió parkolójegyet adtak ki, naponta hétezret, és átlagban napi kétszáz bírságot kaptak az autósok. Összesen úgy huszonötezer felszólításuk van kint.