Gámán után: beindult a nagyüzem

Az egyhetes türelmi idő után zökkenőmentesen vette át a BIOKOM Kft. a közterületi parkolás feladatait a Gámán Kft.-től. A társaság ügyfélszolgálati irodája is fogadja már a bérletet vásárlókat és egyéb ügyeiket intézőket a Siklósi úti irodában.

hirdetés

Mint azt Simon Istvántól, a BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft. közfeladat koordinációs vezetőjétől megtudtuk, november hetedikén, hétfőn reggel nyolc órakor nyitott meg a társaság ügyfélszolgálati irodája, s röviddel a munkakezdés után többen is felkeresték a cég munkatársait.

Simon István a kezdeti időszakkal kapcsolatban azt mondta: fokozottabb munka hárul az alkalmazottakra, hiszen egyrészt sokrétű feladatokat kell ellátniuk, s számukra is egy új rendszer megtanulását jelenti az átállás. Éppen ezért a pécsiek türelmét kérte az első időszakban. Hozzátette: az automaták átállítása zökkenőmentes volt, azonban egyik-másik géppel akadtak problémák. Az erre szakosodott kollégáik rövid idő alatt a helyszínekre vonultak, s kijavították a készülékeket.

Schranz Richárd, az ellenőrzéseket végző Pécsi Közterület Felügyelet vezetője elmondta: munkatársai egy másfél hónapos kiképzésen vettek részt, s az első nap tapasztalatai alapján úgy tűnik, sikerrel vették az akadályt. Hozzátette: napi szinten tíz-tizenöt felügyelőjük ellenőrzi majd, hogy mindenki érvényes jeggyel, behajtási engedéllyel rendelkezik-e a belvárosban.

A BIOKOM Siklósi úti központjában kialakított ügyféltér nyitva tartása egyébként jóval hosszabb, mint a Gámán Kft.-é, ráadásul az épület mellett a parkolás is ingyenes, így az ügyeiket intézőknek nem kell külön azért is fizetniük, mert megállnak autóikkal a ház mellett. Az iroda hétfőn 8-20 óráig, keddtől péntekig 8-18 óráig, szombaton 8-13 óráig fogadja az ügyfeleket; ez a korábbi ügyfélfogadási időtartamnál jóval több.

A jelenlegi ügyfélszolgálati és díjmentesen hívható zöldszám mellett bevezettek egy külön parkolási telefonszámot (72/805-385), útjára indítottak egy honlapot (www.pecsiparkolas.hu) és e-mail címet (info@pecsiparkolas.hu, parkolas@biokom.hu) is készítettek. Az ügyféltérben korszerű ügyfélhívó rendszer segíti a jobb tájékozódást és a gyorsabb ügyintézést.

A behajtási engedélyeket ugyanitt lehet megvásárolni, ám a társaság központi telephelye mellett a Pécs Holding Zrt. Búza téri központjának portáján és a 48-as téri benzinkúton is meg lehet vásárolni. Újdonság, hogy a Siklósi úti központban akár fél órára is válthatunk ilyen típusú engedélyt.

A parkolási díj perc alapú díjfizetéssel mobiltelefonon is kiegyenlíthető, amelynek használata nem igényel készpénzt. A mobilrendszerek részletes leírása megtalálható a BIOKOM Kft. honlapján (www.biokom.hu) a Pécsi parkolás menüpont alatt. Azzal, hogy megtörtént az átállás, sem a parkolási zónák, szektorok, sem a behajtási, védett övezetek, sem a díjak nem változtak.

A türelmi idő öt, illetve tizenöt perc a parkolásnál; ennyivel tovább várakozhatunk lejárt jeggyel attól függően, hogy egy óránál kevesebb vagy több időre vettünk jegyet. Kedvezményes éves bérletet válthatnak azok is, akiknek a lakcímkártyájuk szerinti tartózkodási helye a védett és a fokozottan védett övezetben van.

Az éves parkoló és behajtási engedélyek 2012. január 31-ig érvényesek, és szintén ugyanezen ideig használhatóak fel a Gámán Kft. által kibocsátott és feltöltött chipkártyák. A Gámán Kft.-nél folyamatban lévő peres vagy pótdíjjal kapcsolatos ügyekben továbbra is a Gámán Kft. jogosult eljárni. Ezen folyamatban lévő ügyek intézése 2011. október 31-e után a cég ügyfélszolgálati irodájában, a Lyceum u. 6. alatt folyhat. Nyitva tartás: H-P: 8-16:30.