Gasztrovásár, tojásfestés – közeleg a húsvét

Szombaton számos kikapcsolódási lehetőség közül választhatnak kicsik és nagyok egyaránt. A Modern Magyar Képtárban a Húsvéti Gasztrovásár, a Cella Septichora Látogatóközpontban pedig az ,,Örökségünk, a húsvét” várja a családosokat délelőtt tíz és délután kettő órától. Ezenfelül más program is szórakozási lehetőséget nyújt a húsvét jegyében.

hirdetés

A Modern Magyar Képtárban délelőtt tíz órakor megnyitja kapuit a Húsvéti Gasztrovásár. A rendezvény során játszóház, kiállítás, valamint gasztronómiai termékek széles választéka várja az érdeklődőket.

A látogatók bepillanthatnak egy hajdani cukrászműhely életébe, a gyerekek játékos módon tanulhatnak a múzeumokról, és előadást hallhatnak a csokoládéról. Az első napot a Portéka együttes fellépése zárja délután négykor. Vasárnap pedig tízkor különleges vetélkedőre nevezhetnek a résztvevők: Nyusziügető címmel nyuszifuttató verseny kezdődik a múzeum udvarán. Érdemes nevezni, mert a versenyen indulók értékes díjakkal gazdagodhatnak.

Szombaton délután kettőtől öt óráig a Cella Septichora Látogatóközpont kínál családi programot ,,Örökségünk, a húsvét” címmel. A rendezvényen elsőként Mosonyi Éva tojásíró, iparművész tart előadást a tojásfestés és -írás hagyományáról. A hallgatóság ezután a gyakorlatban is láthatja, kipróbálhatja az előadáson elhangzottakat.

A műhelyekben tojásfestésre, húsvéti virágdíszek, cserépnyuszik és mozaikképek készítésére lesz lehetőség, s régészeti foglalkoztató is várja a kicsiket. A résztvevőknek családi kvízzel, kincses ládák játékos keresésével, társasjátékokkal is szolgálnak.

További szombati programok:

Béres Erika Manómúzeuma, interaktív foglalkozás – Természettudományi Múzeum, 9.30

I. Nyusziszombat – Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont, 10.00

Bluecats dzsesszkoncert – Ifjúsági Ház, 20.00