Gazdagodott a Bánki-suli

Kínai idegen nyelvi termet és a Misina Néptáncegyüttes értéktára is létrejött a Bánki Donát utcai iskolában. kínai Pénteken délután adták át a Bánki Donát utcai iskola új, kínai nyelvi termét és azt a helyiségét, ahol a Misina Néptáncegyüttes értékeit őrzik. kínai4 Mint azt Bognár László, a tagiskolát irányító Mecsekaljai Általános Iskola főigazgatója elmondta, már közel ötven diák tanul kínaiul a Bánkiban, ezért szükségessé vált egy kínai terem létrehozása. misina terem Az iskolában emellett egy, a Misina Néptáncegyüttes értékeit őrző szobát is kialakítottak, amelyet gyerek-táncosok avattak fel.

hirdetés

Őri László, a Pécsi Értéktár Bizottság elnöke azt mondta, a 2012-ben elfogadott Hungarikumok védelméről szóló törvény alapján a megye jogú városok közül Pécsett elsőként jött létre a helyi értéktár, mely Andrásfalvy Bartalannak a bizottság szakértőjének javaslatára az elsők között emelte be a pécsi értékek közé a Misina néptáncegyüttes és táncszínház gyermektánc mozgalmát.

Az Értéktár Bizottság a döntésével már akkor szerette volna az érdeklődő pécsi polgárok figyelmét ráirányítani arra a magyar nemzeti közösség és Pécs városa számára is páratlanul értékes kultúrmisszióra amelyet Misina tagjai az elmúlt időszakban végeztek.

A Misina-szoba interaktív módon mutatja be a gyermekeknek a különböző magyar népviseleteket.