Gazember betörők borzolják az idegeket

Több belvárosi társasházat is megtaláltak azok a gazemberek, akik az alagsorokban lévő pincéket sorra törik fel. Tegnap az egyik Jókai utcai házban jártak, de másutt is garázdálkodtak már. Nem vittek el semmit.

hirdetés

Egy kis ablakon jutottak be az alagsorba, hat tárolót törtek fel, kimondottan csak a lakattal lezártakra utaztak a gazfickók, valószínű, hogy egyszerű feszítővassal tépték le a láncokat és a zárakat.

– Nem tettek mást, mint felforgatták a pincéket, de semmit nem vittek el. Talán azért, mert a kis ablakon nem tudtak kivinni semmit – mondja Komáromy László, a Pécs TV munkatársa, aki az egyik érintett házban lakik.  – Még a lakatokat sem vitték magukkal, azokat csak leszórták a földre. Csak találgatni tudunk, mit akartak.

A földszinten lakók nem hallottak semmit. A lakók úgy vették észre a gaztettet, hogy dugulás-elhárítás miatt hívtak szakembereket kedden, őket kellett az alagsorba lekísérni.

A rendőrök elmondása szerint sorozatról lehet szó, csak kedden három hasonló esettel találkoztak, a múlt héten pedig Uránvárosban, Kertvárosban is volt ilyen bűncselekmény és mindenhol társasházak alagsorába mentek be.