Gázömlés volt Harkányban

Csatornázási munkálatok közben vágott el egy munkagép egy 32 milliméteres gázcsövet Harkányban, az Ady Endre utcában röviddel fél kettő előtt.

hirdetés

A rendőrség ötvenméteres körzetben lezárta a gyalogos- és a gépjárműforgalmat. Hat lakót ideiglenesen kitelepítettek a környező ingatlanokból, őket a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház területén helyezték el.

A siklósi hivatásos tűzoltók két védősugárral biztosították a helyszínt, amíg a gázszolgáltató szakemberei elszorították a sérült gázvezetéket. A szivárgás idejére arra kérték a Gyógyfürdőkórház munkatársait, hogy az utcafront felé nyíló ablakokat és ajtókat csukják be. A gázszivárgást mintegy félóra alatt sikerült megszüntetni, ezt követően mindenki visszatérhetett az otthonába.

A Siklósi Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági felügyelője helyszíni szemlét tartott, amely alapján a kirendeltség hatósági osztálya folytatja majd le a hatósági eljárást. A helyszínen továbbra is forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek – írja a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.