Gázrobbanás Komlón: két sérült + VIDEÓ

Két ember megsérült egy komlói társasház második emeleti lakásában történt gázrobbanás során – közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

hirdetés

 

A komlói Mol benzinkút mellett lévő négyemeletes épületben feltehetően egy pb-gázpalack robbant fel kora délután. A Petőfi téri helyszínre érkező tűzoltók két sérültet adtak át a mentőknek. Állapotukról egyelőre nem adott információt a mentőszolgálat. Az anyagi kár jelentős – tudta meg a PécsMa.hu.

A város polgármestere, Polics József a helyszínen tartózkodik. Mint mondta, statikussal vizsgálják meg a házat,  amennyiben nem károsodott az épület szerkezete, akkor már délután visszamehetnek a lakók.

Frissítve (20:40):

Visszaköltözhettek a lakók az épületbe a komlói gázrobbanás után

Visszaköltözhettek a lakók abba a komlói épületbe, amelynek egy második emeleti lakásában pénteken kora délután gázrobbanás történt – tájékoztatta a város fideszes polgármestere az MTI-t.

Polics József elmondta, hogy a robbanás után kiürítették az épületet a statikus vizsgálatáig. A szakember megállapította, hogy a ház tartószerkezete nem sérült meg, így visszaköltözhettek a lakók. A polgármester hozzátette: a lakásban és a házban keletkezett kár néhány százezer forintra tehető.

Varga Ivett, az E.ON Hungária Zrt. kommunikációs munkatársa elmondta: a sérült lakásba ugyan nem volt bekötve, de az épület többi otthonában vezetékes gázszolgáltatás működött. A vállalat szakemberei ezért az eset után elzárták a házat ellátó vezetéket, és ellenőrizték a teljes hálózatot. Mivel sérülést nem állapították meg a rendszerben, késő délutánra visszakapcsolták a gázt.

A lakásban egy gázpalack robbant fel.   A balesetben két ember sérült meg, egyiküket a helyszínen ellátták a mentők, másikukat könnyebb sérülésekkel szállították kórházba megfigyelésre.