Gázszivárgás és árokba hajtó autók

Szén-monoxid áramlott egy komlói társasházba, ezért hat családnak kellett átmenetileg elköltöznie otthonából csütörtökön. A csúszós utak is két balesetet okoztak – írja a Baranya Megyei Katasztrófavédelem. 

hirdetés

Bogádon csúszott meg az úton, majd hajtott bele az árokba egy személyautó. Sérülést nem szenvedett, a járókelők segítették ki a járműből.

Lakócsán viszont kartörés gyanújával vittek hajnalba annak a járműnek az egyik utasát, ami szintén árokba hajtott. A helyszínen a sellyei tűzoltók végezték a műszaki mentést.

Tizenhárom embernek, köztük három gyermeknek kellett elhagynia az otthonát Komlón egy Kazinczy utcai társasházból. Csütörtök délután riasztották a tűzoltókat a helyszínre, ahol kéményben lerakódott korom izzott. A kémény olyannyira átmelegedett, hogy a füstelvezető fala megrepedt, azon keresztül pedig szén-monoxid áramlott a lakásokba. Egy ember rokonokhoz költözött, tizenkét ember lakhatását azonban az önkormányzat oldotta meg. A kéményt érintő karbantartási munkálatokat ma folytatják, a teljes helyreállításig azonban biztosan nem térhetnek haza a lakók.