Gázvezeték-munkálatok lesznek hétfőn

Pécsett két helyen indulnak hétfőn gázvezeték rekonstrukciós munkálatok az E.ON tájékoztatása szerint.

hirdetés

1.    Pécs, Felsőbalokány u. kisnyomású leágazó vezeték rekonstrukció:

Kezdés: 2016.04.18.

Várható befejezés: 2016.05.20.

Pécs MJV és az E.ON közös célkitűzése, hogy a fejlesztések megvalósítása során a város lakosságát a lehető legrövidebb ideig zavartassa, ezért a beruházások ütemekre bontva valósulnak meg. Egy-egy vezetékszakasz cseréjét teljes burkolat helyreállítás követi, ezt követően kezdnek neki a szakemberek egy újabb szakasz bontásának. A munkálatok elvégzését követően az E.ON minden esetben gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően.

A Felsőbalokány utcai rekonstrukció öt ütemben valósul meg. A kivitelezés  I-II ütem esetén félpályás útzárral, III-V. ütem esetén teljes útzárral, valamint minden ütemben aszfalt burkolatú járda és út bontásával jár. A beruházások során az elérhető legmodernebb technológia kerül beépítésre.

I-II. ütem: a Felsőbalokány utca Farkas I. u. és az Alsóbalokány u. közötti szakasza – a forgalom átmenetileg egyirányúvá válik

III.-V. ütem: a Felsőbalokány utca Alsóbalokány u. és Major u. közötti szakasza – ezen ütemek során a már lekeskenyített útszélesség miatt kizárólag telje lezárás mellett végezhetőek a rekonstrukciós munkálatok. A lezárások minden esetben egyik irányból útkereszteződéssel kezdődnek és az adott útszakasz közepéig tartanak.

A munkálatok idje alatt a földgáz-szolgáltatás biztosított lesz. Mindössze az ún. átkötés idejére – ami 1-2 órás időintervallumot jelent – szünetel majd a földgáz-szolgáltatás az érintett ingatlanok esetében. Ennek időpontjáról az érintettek szórólap útján előzetes tájékoztatást kapnak majd.

eon kép balokány

2.    Pécs, Szaturnusz u. – Felső u. kereszteződés középnyomású elzárók rekonstrukciója:

A kereszteződés közelében lévő aknás elzárók és a hozzájuk kapcsolódó kb. 75 m acél vezetékhálózat rekonstrukcióját végzik a szakemberek.

A rekonstrukció egy ütemben valósul meg. A kivitelezés elsősorban zöld területeket érint, de szükséges a Felső u. néhány méteres szakaszának aszfaltbontása is.

Mivel itt az úttest elég széles, ezért két ütemű félpályás útzárral, 30 km/órás sebességkorlátozással megoldható a kivitelezés. A tervek szerint az itt közlekedő autóbusz elterelésre nem lesz szükség, az a munkálatok ideje alatt is változatlan módon közlekedik. A munkálatok idje alatt a földgáz-szolgáltatás szintén biztosított lesz. Mindössze az ún. átkötés idejére – ami 1-2 órás időintervallumot jelent – szünetel majd a földgáz-szolgáltatás az érintett ingatlanok esetében. Ennek időpontjáról az érintettek szórólap útján előzetes tájékoztatást kapnak majd.