Gázvezeték-rekonstrukciók hétfőtől a Hungária utcában

Pécsen az idei évben már számos gázvezeték rekonstrukció valósult meg, illetve több munkavégzés van folyamatban jelenleg is. Az idei évre tervezett munkálatok közül kiemelkedik a Hungária utcában hétfőn induló, több mint 70 millió forint értékben megvalósuló beruházás. A munkálatok időzítésének célja az volt, hogy a forgalom szempontjából legkevésbé terhelt időszakban valósuljon meg a beruházás.

hirdetés

Pécs MJV és az E.ON közös célkitűzése, hogy a fejlesztések megvalósítása során a város lakosságát a lehető legrövidebb ideig zavartassa, ezért a beruházás ütemekre bontva valósul meg. Egy-egy vezetékszakasz cseréjét teljes burkolat-helyreállítás követi, ezt követően kezdnek neki a szakemberek egy újabb szakasz bontásának. A munkálatok elvégzését követően az E.ON minden esetben gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően.

A Hungária utcát érintő rekonstrukció három, egyenként 3-4 hetes ütemben valósul meg. A kivitelezés első üteme a Hungária utcának a Petőfi utca és a Jászai Mari utca közötti szakaszát érinti, várhatóan 4 hétig tart majd.

Ezen a szakaszon egy forgalmi sávon, jelzőlámpás irányítás mellett, kizárólag a buszforgalom zajlik majd. Az egyéb gépjárműforgalom átmenetileg kizárásra kerül ezen a szakaszon.

A lezárt szakaszon belüli ingatlanok lakói számára biztosított lesz a közlekedés – reggel a munkába ki tudnak majd hajtani, este pedig vissza tudnak térni gépjárműveikkel.

A kivitelezés során a fél útpályán dolgoznak majd – először az egyik, majd a másik útfél lesz lezárva.

A beruházás II. üteme a Jászai Mari utcától a Hungária utca 19-ig (Uránia moziig) tart, majd a III. ütemben kerül sor a Kórház térig tartó szakasz kisnyomású gázvezetékeinek cseréjére. Ezek az ütemek is az I. ütemhez hasonló forgalomszabályozás mellett kerülnek kivitelezésre. A munkálatok minden esetben a forgalom korlátozásával, valamint minden ütemben aszfalt burkolatú járda és út bontásával járnak majd. A beruházások során az elérhető legmodernebb technológia kerül beépítésre.

útlezárás
A munkálatok ütemezése