Gázvezetéket cserélnek a Jurisics utcában, május végéig tart a munka

Április 6-án, kedden gázvezetékhálózat-rekonstrukciós munkálat kezdődik Pécsen, a Jurisics utcában.

Az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. annak érdekében, hogy gázelosztó hálózatának műszaki-biztonsági színvonalát megőrizze, a meghibásodásokat, üzemzavarokat megelőzze, folyamatosan karban tartja, korszerűsíti vezetékhálózatát. Ennek a folyamatos, tervezett rekonstrukciós sorozatnak a részeként kerül sor Pécsen a Jurisics utcában a gázvezeték cseréjére.

A több, mint 40 éve üzemelő acél gázvezetékeket közel 500 méteres szakaszon korszerű műanyagra cserélik.

A rekonstrukció az E.ON saját beruházásában valósul meg, 50 millió forintból.

A beruházás április 6-án, kedden reggel indul.

A Jurisics Miklós utcát (annak Damjanich utca és Hermann utca közötti szakaszát) érintő gázvezeték rekonstrukció 2 ütemben valósul meg:

1. ütem: 2021.04.06. – 2021.04.18.

2. ütem: 2021.04.19. – 2021.05.31.

Az munkálatok elvégzéséhez az első ütemben április 6-án, kedden 8 órától a Jurisics Miklós utca teljes szélességében le lesz zárva a Fejér Lipót utcai kereszteződéstől északra, majd a második ütemben a Fejér Lipót utcai csomóponttól délre. A Fejér Lipót utca megközelítése a teljes kivitelezés alatt biztosított lesz.

Az érintett (32, 32Y, 34Y, 35Y, 932) autóbuszjáratok terelőútvonalon közlekednek:

A munkálatok ideje alatt biztosított lesz a földgáz-szolgáltatás. Mindössze az átkötés idejére – ami néhány órás időintervallumot jelent – szünetel majd a földgáz-szolgáltatás az érintett ingatlanok esetében. Ennek időpontjáról az érintettek szórólap útján előzetes tájékoztatást kapnak majd.

A munkálatok befejezésének várható időpontja: május 31.

A munkálatok elvégzését követően az E.ON gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően.