Gézának asszony kellett: neten lelt társra az állat

A hatéves teve, Géza internetes oldalon bukkant rá élete tevepárjára. Marica kétszer annyi idős, mint fiatal kiszemeltje, így tapasztalt hölgy vezeti majd be a pécsi állatkert kedvencét a szerelem rejtelmeibe. Magyar-német párocska lesz.

hirdetés

Az egyik, apróhirdetésekkel foglalkozó oldalon hirdették meg Maricát (lásd második képünkön), a csinoska tevehölgyet. Ő korábban egy cirkusz alkalmazásában állt, ám az elmúlt időben már nyugodtabb életre vágyott, így került eladósorba a menyasszony.

A Pécsi Állatkert Gézáján pedig hónapokkal ezelőtt jelentkeztek az ivarérettség jelei, kezdett úgy viselkedni, mint egy kanos állat: habzott a szája, és a nyála is folyt már. Ezért döntöttek úgy, most már nem halogathatják, párt kell találni a legénynek.

Szatyor Miklós, a zoo igazgatója elmondta: már nagyon régóta kerestek párt dromedár csődörüknek, óriási szerencse, hogy itthon találtak rá a patásra, mert Európában hiány van belőlük.

Marica a héten érkezett Pécsre. Az állat egyébként Németországban született, ezért csak németül ért, most tanítgatják magyarra. Géza és Marica már látta egymást, egyelőre külön helyen vannak, de egymás hangját hallják, szagát érzik. Lassan kibontakozik a szerelem, s jövőre akár bébiteve is bukdácsolhat a zoo fövenyén. Marica nem ártatlan, hiszen már volt dolga csődörrel, utódokat is szült már. Egyébként akár negyven évig is élhet majd boldogan Gézával, békességben.