Begurulnak a szezonba a pécsi motorosok

Április 12-én már harmadszor rendezik meg a Szezonnyitó Motoros Gurulást Pécsen.

hirdetés

A rendezvény leglátványosabb pontja a Pécs belvárosán áthaladó közös gurulás, amely 12:30-kor indul az Expo Centertől. Azonban természetesen egész nap színes programok tömkelegével várják a szervezők mind a motoros, mind pedig a motor nélküli érdeklődőket az Expo Center hátsó betonos parkolójában.

A rendezvény elsődleges célja a közlekedésben részt vevők figyelmének felhívása arra, hogy a tavasz, a jó idő beköszöntével újra megjelennek az utakon a motorosok, ami mindenkitől fokozottabb figyelmet követel.

Az elmúlt évek során az ország minden részéből, illetve még az országhatáron túlról is csatlakoztak motorosok a rendezvényhez. 2013-ban 450 motoron közel 800 fő gurult körbe Pécsett fegyelmezetten a közlekedés többi szereplőjének demonstrálandó a motorosok újbóli felbukkanását a közlekedésben. Idén még több motor és motoros várható jó idő esetén.

A motoros felvonulás útvonala:

Expo Center -> Megyeri út -> Maléter Pál út -> Siklósi út -> Rákóczi út -> Széchenyi tér ( közös fotózás Leonardo lovánál) – Széchenyi tér -> Hungária utca -> Szigeti út -> Tüzér utca -> Megyeri út -> Expo Center