Gyanúsított a volt vagyonkezelő

Információink szerint a Pécsi Egyházmegye volt vagyonkezelőjét, W. Gyulát gyanúsítottként hallgatta ki a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság kedden. A hírt Fenyvesi Csaba ügyvéd erősítette meg.

hirdetés

Az ügyben kerestük a rendőrséget is, ám eddig nem válaszoltak kérdéseinkre. Próbáltuk telefonon utolérni védőjét is, ám egyelőre nem volt elérhető.

Frissítve (11: 08)

A volt vagyonkezelő, W. Gyula jogi képviselője, Fenyvesi Csaba ügyvéd közölte, a gazdasági jellegű bűncselekményekkel gyanúsítják védencét.  Mint mondta, az egyházmegye gazdálkodásával, a számvitel rendjének megsértésével, támogatások felhasználásával kapcsolatban gyanúsították meg a volt vagyonkezelőt, s ezt közölték védencével kedden Kaposváron.

Az ügyvéd elmondta az is, hogy szabadlábon védekezik ügyfele, aki együttműködik a hatósággal, s az ügyben elkészített könyvszakértői szakvélemény áttanulmányozása után részletes írásbeli védekezést nyújtanak be.

Elmondta azt is, hogy több szakvélemény nem készültek el még teljes mértékben, bár a hatóság igyekszik gyorsítani az eljárást, ám nagyon nagy iratanyagot kell áttekinteni.

Kiemelte azt is, hogy érdemben csupán a gazdasági jellegű ügyek vizsgálhatóak a gyanú szintjén, a korábban felvetett szexuális jellegű bűncselekmények gyanúja fel sem merült.