Gyerekek! Átadták Pécs legcukibb játszóterét!

Ha eddig még nem ismerték volna a pécsi gyerekek ezt a játszóteret, most biztosan ki akarják majd próbálni! Igaz, nem egy központi helyen van, de pont ez adja a báját. Az pedig hab a tortán, hogy a játszótér egy ott lakó nagyapa közbenjárásával tudott megújulni. 

hirdetés
_DSC7319
_DSC7304
_DSC7298
_DSC7294
_DSC7285
_DSC7356
_DSC7359
_DSC7364
_DSC7363
_DSC7371
_DSC7372
_DSC7374
_DSC7377
játszótér
_DSC7349
_DSC7346
_DSC7333
_DSC7325
_DSC7351-001

Ha hétvége, akkor a gyerekesek zöme megtámadja a Mecseken található Mandulást vagy a tettyei játszóteret. Most azonban megér egy kis kitérőt az a játszótér, amit vasárnap délelőtt adott át a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. a kicsiknek.

A Haas Mihály téren található játszó szinte annyi mindent “tud”, mint nagyobb társai:

  • Csúszda, várral, mászófallal
  • Két hinta (egy az egészen kicsiknek is)
  • Rugós paripák
  • Homokozó
  • Dühöngő, kosárlabdapalánkkal, felfestéssel
  • Pingpongasztal
  • A fáradt szülőknek pedig szép, pihentető padok, ahonnan szemmel lehet tartani a rohangáló kicsiket
Szentgyörgyi Dávid, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatója, dr. Juhászné dr. Müllner Marianna, a terület önkormányzati képviselője, Zalayné Cseresznyés Tímea városüzemeltetési koordinációs vezető és Vári Attila a PSN Zrt. vezérigazgatója

És miként újulhatott meg?

A májusban megszervezett városi gyereknapon összegyűlt támogatói pénzből, városi összefogással újulhatott meg a Haas Mihály téri játszó. Szentgyörgyi Dávid, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatója a játszótér ünnepélyes átadóján elmondta, hogy egyértelmű volt, hogy a gyermeknapon összegyűlt pénzből a kicsiknek fognak kedvezni, ezért is esett a választás a játszótér felújítására. A terület önkormányzati képviselőjével, dr. Juhászné dr. Müllner Mariannával pedig egy lelkes nagypapa, Deáki István egyeztetett, hogy mire is lenne szüksége a kicsiknek, köztük az ő unokáinak. A munkálatokat a Biokom NKft. heteken belül el is végezte, összesen másfél millió forintot költöttek a gyerekek legújabb “második otthonára”.

Deáki István, a nagypapa

A játszótereknél kezdődik a sport

A játszótér átadóján jelen volt Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója is. Vári elmondta, hogy a városban zajló sportfejlesztések mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy meglegyen az utánpótlás Pécsett. Amellett, hogy épül a Nemzeti Kosárlabda Akadémia, zajlanak a PVSK-ban is a fejlesztések, a multifunkcionális sportcsarnok, akvapark és uszoda pedig biztosítja a jövő generációjának a megfelelő sportolási lehetőségeket – tette hozzá Vári.

Nemrég egyébként készítettünk egy összefoglalót a pécsi játszókról, ITT megnézheted!