Gyerekek és nők bántalmazása

Aki gyermeket, nőt bántalmaz, agresszív cselekedeteket folytat, nincs helye a közéletben – így reagált Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője szerdán egy más témában tartott sajtótájékoztatón arra  az újságírói kérdésre, hogy sajtóhírek szerint megverte élettársát Balogh József fideszes országgyűlési képviselő, Fülöpháza polgármestere.

hirdetés

 

A nagyobbik kormánypárt szóvivője leszögezte: mélységesen elítélnek minden agresszív cselekményt, és bíznak abban, hogy a hatóságok a lehető leggyorsabban lefolytatják azt az eljárást, amely azért indult, hogy kiderüljön,  hogyan keletkeztek a fideszes honatya élettársának a sérülései. Hozzátette: szeretnék megvárni, mi lesz az eljárás vége, és ennek megfelelően alakítják ki álláspontjukat. Selmeczi Gabriella ugyanakkor  kijelentette: “aki ilyet elkövet, nincs helye a közéletben”.
 

A 444.hu cikke szerint jelenleg a kecskeméti kórházban kezelik Balogh József élettársát. Arról, hogy mi baja, a kórház nem adhatott felvilágosítást, de a portálnak egy helyi forrás azt mondta, a politikus annyira megverte a nőt, hogy eltört az orra. Mivel nyolc napon túl gyógyuló sérülésről van szó, a kórház hivatalból értesítette a rendőrséget, amely haladéktalanul megkezdte az eljárást – írta a nol.hu.
 

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője több sajtóorgánumnak is nyilatkozott az ügyben, eszerint a kecskeméti rendőrkapitányság hétfőn küldte meg az ügy iratait.
Balogh József az Indexnek azt mondta, nem emlékszik arra, hogy megverte volna élettársát. Mint fogalmazott, lagziból jöttek haza, be volt rúgva, szerinte az is előfordulhatott, hogy élettársa átesett kutyájukon, és úgy szerezte sérülését. A fideszes képviselő közölte: lemond mentelmi jogáról, ha szükség lesz rá.
 

Az MSZP azt várja a Fidesz elnökétől, szólítsa fel lemondásra Balogh Józsefet.