Gyerekeket bántott egy baranyai férfi

A Pécsi Járásbíróság, 2015. július 27. napján elrendelte egy 42 éves férfi előzetes letartóztatását, 5 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt egy hónapra.

hirdetés

A Siklósi Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást a családgondozó 2014. december 18. napján tett bejelentése alapján. A családgondozó információi szerint, a gyanúsított az élettársa előző kapcsolatából származó négy gyermekét rendszeresen bántalmazta.

Ezt követően a már korábban megindult büntetőeljárás hatálya alatt, egy másik sértett is tett feljelentést a gyanúsított ellen, aki 2015. július 24. napján 14 óra 50 perc körüli időben a gyanúsított élettársának tulajdonában lévő házban, előzetes szóváltást követően a feljelentőt bántalmazta, amely bántalmazás következtében a feljelentő súlyos sérülést szenvedett.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan tartani kell attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a tanúkat, illetve a sértetteket megkísérelné befolyásolni és a vele szemben folytatott nyomozás során újabb szabadságvesztéssel büntetendő, szándékos bűncselekményt követett el, ezért megalapozottan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményeket követne el.