Gyermekeknek érkezett adomány Baranyába

A Coop Segély Alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén 7095 különleges ellátást igénylő gyermek étkeztetését támogatja országszerte. A Coop Segély kamionja 304 gyermek részére juttatta el élelmiszer adományát Baranya megyébe.

hirdetés

A Coop Segély Alapítvány a 2011 és 2013. évi támogatási programját folytatva, az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, idén 7095 „különleges ellátást igénylő” gyermek étkeztetését segíti 60 tonna súlyú, 20 millió forint értékű élelmiszer adomány országszerte. Az Alapítvány az adományozási program keretében valamennyi, állami gondozásban élő különleges szükségletű gyermeket – három év alatti, illetve kortól függetlenül fogyatékos és tartós beteg – támogat függetlenül attól, hogy intézményben vagy nevelőszülőknél nevelkednek.

„Baranya megyében 304 főt, 2,54 tonna súlyú élelmiszer adománnyal támogatunk. A gyermekközintézmények támogatásával célunk hogy ráirányítsuk a figyelmet a hátrányos helyzetű, különleges szükségletű gyermekek támogatásának fontosságára, mellyel példát kívánunk nyújtani más vállalatok számára is a további segítségnyújtásra. Nemcsak a társadalmi elvárásoknak történő megfelelés a cél, hanem, hogy példát mutassunk. Meg kell néha állni, körül kell nézni, meg kell nézni, hol tudunk segíteni” – mondta Umheiser István, a Coop Segély Alapítvány Kuratóriumának tagja.