Gyermekével fenyegette az anyát az uránvárosi rabló

A Pécsi Rendőrkapitányság felhívása:

hirdetés

“A Pécsi Rendőrkapitányság Nyomozó Alosztálya rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat a fantomképen látható ismeretlen tettes ellen, aki 2011.04.02-án 10.00 óra és 10.30 óra közötti időben Pécsett, a Péchy Blanka téren lévő 10 emeletes panel társasházak előtti járdaszakaszon megfogta egy fiatal anyuka 2 éves gyermekének csuklóját – miközben 7,5 hónapos kisgyermeke kenguruban volt a hátán és sétáltak – és mondta, hogy “ide a pénzt”. Ő nagyon megijedt, hogy bántani fogja gyermekét, ezért azonnal át is adta a nála lévő 5.000 Ft.-ot, amivel az elkövető a jégpálya irányába elszaladt.

A fantomképen látható ismeretlen elkövetőkről az alábbi személyleírás áll rendelkezésre:

16 év körüli, kb. 175 cm magas, enyhén sötét bőrű férfi. Nagyon sovány, nyurga tizenéves alkat. Ápolatlan kócos rövid sötét haja volt, kicsi bogár szemei, és dús-erős szemöldöke.

Ruházata: rövid ujjú fehér pólóban volt, amin elől volt valamilyen felirat. Világoskék koptatott farmernadrágot viselt, ami a sarkánál a földig ért, és taposott rajta, amitől a nadrágnak az egész szára már nagyon feltűnően rongyos volt, és a nadrág mérete is nagyobb volt a kelleténél. Fekete színű kopogós bőrcipő volt a lábán.

A sértett nem látott rajta semmilyen jellegzetességet, sem arcszőrzetet, sem tetoválást.

Kérjük, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy a bűncselekmény elkövetőjével kapcsolatban információval rendelkezik, úgy jelentkezzen a Pécsi Rendőrkapitányság Nyomozó Alosztályán a Pécs, Vargha D. u. 3. szám II. em. 207-es irodában, vagy az (72)504-400/13-02-es illetve 12-64-es telefonszámon, vagy a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság 06-80/200-719-es „zöldszámán”, vagy a 107-es telefonszámon.

Pécsi Rendőrkapitányság