Gyermekhospice hőseié ez a hét

A Gyermekhospice Hősei Hét megnyitójára a Dóri Ház színházi előadással, filmvetítéssel és bemutatkozóval is készült. Az ünnepségen dr. Páva Zsolt polgármester és a magyar köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita is részt vett.

hirdetés

Áder JÁnosné-Dóri ház2

 

A Dóri Ház és működtetője a Szemem Fénye Alapítvány idén harmadik alkalommal vesz részt a nemzetközi Together for Short Lives angliai kezdeményezésű gyermekhospice kampányban. Idén egy nyolcnapos programsorozattal készülnek, céljuk pedig, hogy felhívják a magyar családok figyelmét az ellátás hőseire, kemény munkájára és az érintett családokra. A Gyermekhospice Hősei Hét magyar megnyitó ünnepségén pedig pártfogóként a magyar köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita si részt vett, hogy jelenlétével hirdesse az ügy fontosságát.

Gyula Barbara, a Szemem Fénye Alapítvány elnöke elmondta, a Dóri ház Magyarország legelső gyermekhospice szolgálata, egyre ismertebb a városban. Civil kezdeményezésük több mint nyolc éve működik – eddig saját lábon állt, de a jövőben segítséget és anyagi szerepvállalást remélnek az államtól. Nemrég három beteg gyermek fogadását kellett visszautasítaniuk telt ház miatt.

A megnyitón továbbá Füsti Molnár Éva és Sólyom Katalin pécsi színművészek is jelen voltak, és egy rövid színházi produkció keretein belül hívták föl a jelenlévők figyelmét a gyermekhospice ápolóinak nehézségeiről.