Gyermekszállító engedély kell

 A pécsi önkormányzat a szeptemberben kezdődő új tanévre is kedvező díjszabású éves gyermekszállítói engedélyt biztosít a forgalomcsillapított övezetekben és parkoló zónákban lévő bölcsődék, óvodák és általános iskolák alsó tagozatos tanulóit gépjárművel szállító hozzátartozók számára.

A gyermekszállítói engedélyek augusztus 1-jétől kiválthatók. Erre a jogosultságot, a használatát és díjszabását a közgyűlési rendelet határozza meg. Az érintett járműveknek a Biokom Kft. jogosultság esetén órával ellátott gyermekszállítói engedélyt ad ki, ami maximum 30 perc várakozásra jogosít az engedélyen feltüntetett időintervallumon belül.

Az engedélyeket egyénileg és csoportosan is lehet igényelni a Biokom Kft. Siklósi út 52. szám alatti Központi Ügyfélszolgálatánál. A jogosultság igazolásához szükség van intézménylátogatási igazolásra és érvényes forgalmi engedélyre. Az iskolai gyermekszállítói engedélyek érvényessége 2014. június 30-a, az óvodai engedélyek folyamatosan, de legkésőbb 2014. augusztus 31-ig lesznek érvényben

Hirdetés