Gyorsan elkészült Hoppál Péter pécsi problématérképe

Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő

Néhány nap alatt az országgyűlési képviselő és „professzionális elméleti és gyakorlati közgazdászokból álló” csapata összegyűjtötte és szelektálta a helyi gazdasági problémákat, melyeket most továbbítanak a miniszterelnökségnek, a pénzügyminisztériumnak, a pécsi önkormányzatnak és a gazdasági kamarának.

Múlt csütörtökön, április 2-án délben érkezett meg szerkesztőségünkhöz Hoppál Péter pécsi országgyűlési képviselő felhívása, amit nem sokkal később meg is jelentettünk lapunkban.

Pécsi problématérképet állítana össze Hoppál Péter

A politikus azt írta, a koronavírus-járvány helyi gazdasági következményei kapcsán vasárnap (április 5.) délig e-mailben várja a helyi vállalkozások problémafelvetéseit, megoldási javaslatait.

Ma, április 6-án újabb közleményt kaptunk a fideszes politikustól, amiből kiderül, „egy professzionális elméleti és gyakorlati közgazdászokból álló team” vasárnap már összesítette is a beérkezett javaslatokat és „ezeknek zömét szelektálni tudta”. A jelzéseket most továbbítják különböző helyekre, például a miniszterelnökségnek, vagy a pécsi önkormányzatnak.

Hoppál Péter azt írja, létrejött egy komoly problématérkép, és hozzáteszi: bízik abban, hogy minden címzett, ahova postázni tudták a javaslatokat, „mérlegeli és a döntéshozatalban számon tartja és figyelembe fogja venni” azokat.

Itt a teljes közlemény:

Engedjék meg, hogy köszönetet mondjak mind azon pécsi cégeknek, vállalatoknak, családi vállalkozásoknak, akik az elmúlt hét, az elmúlt 10 nap során megtiszteltek bizalmukkal és megírták, hogy milyen problémákkal küzdenek most a koronavírus-járvány időszakában.

Kollégáink, illetve egy professzionális elméleti és gyakorlati közgazdászokból álló team vasárnap összesítette az egy hét alatt beérkezett javaslatokat és ezeknek zömét szelektálni tudtuk és továbbítottuk részben a Miniszterelnökség, részben pedig a Pénzügyminisztérium irányába, de vannak olyan felvetések és javaslatok, amelyek tipikusan pécsi illetőségűek.

Szeretnénk majd az Önkormányzat, a Kereskedelmi és Iparkamara és ha olyan helyzet van, akkor a multinacionális cégek irányába is közvetíteni az Önök javaslatait. Még egyszer szeretnénk megköszönni, hogy együttműködtek és hogy ez a konzultáció létrejöhetett, így most egy komoly problématérképet látunk, nagyjából 100 helyi vállalkozás, leginkább mikro- és kisvállalkozás, többségében társas vállalkozások, de egyéni vállalkozások irányából is arról, hogy a koronavírus okozta veszélyhelyzet milyen problémákat jelent a pécsi vállalkozások számára. Bízom abban, hogy minden címzett, ahova postázni tudtuk az Önök javaslatait, mérlegeli és a döntéshozatalban számon tartja és figyelembe fogja venni azokat a javaslatokat, amiket Önöktől kaptunk.

Vigyázzanak magukra!”

hirdetés
Hirdetés