Perelni akarnak a felmentettek + VIDEÓ!!!

A Pécsi Ítélőtábla döntése értelmében a korábban életfogytiglanra ítélt férfit és nőt bizonyítékok hiányában felmentették a Frankel Leó utcában 2009 januárjában több késszúrással elkövetett brutális gyilkosság vádja alól. Az áldozat lánya és unokája nem kommentálta az ítéletet, a vádlottak szabadon távozhattak, miután közel két évet töltöttek előzetes letartóztatásban. Az ügyészség ugyanakkor a Kúria elé viszi az ügyet.

hirdetés

VIDEÓ A TÁRGYALÁSRÓL:


 

Bizonyítottság hiányában felmentette a Pécsi Ítélőtábla kedden nem jogerősen azt a nőt és két férfit, akik a vád szerint 2009 januárjában a meszesi Frankel Leó utca egyik társasházi lakásában saját otthonában megöltek egy idős asszonyt, és elvitték értékeit.

Az ügyben Pécsi Törvényszék tavaly novemberben B. Pétert nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt, K. Tímeát bűnsegédként marasztalta el, amiért 30 év szabadságvesztést róttak ki rájuk. Harmadik társuk, Faragó Péter lopás miatt három év börtönt kapott.

A másod fokon eljáró Pécsi Ítélőtábla tanácsvezető bírája, Makai Lajos indoklásként azt mondta: akár ők, de akár mások is elkövethették a bűncselekményt, bizonyítékok nem minden kétséget kizáróak.

A meggyilkolt asszony lánya és unokája nem akart nyilatkozni, míg Faragó Péter azt mondta: kiderült az igazság, egy esti mese alapján ítélték el őket, mivel ő is tíz hónapot töltött előzetesben ártatlanul, ezért kártérítési pert indít az állam ellen.

Hasonlóképpen nyilatkozott a PécsMa.hu-nak a majd három évet rácsok mögött töltő, most szabadlábra került K. Tímea is, ő szintén pert fontolgat.

Az MTI beszámolója szerint a gyilkosság 2009. január 12-én történt. A vád szerint az egymással élettársi viszonyban élő, garázsban lakó vádlottak megtudták, hogy a Frankel Leó utcában élő idős asszony jelentős értékű ékszert és készpénzt tart otthon.

K. Tímea ismerte az egyébként zárkózott asszonyt, így gond nélkül bejutott a lakásába, ahova beengedte B. Pétert. A vád szerint férfi bántalmazni, fojtogatni kezdte az idős nőt, majd huszonnyolc késszúrással végzett vele. K. Tímea közben felhívta telefonon az utcán, egy kocsiban várakozó F. Pétert, hogy jöjjön fel, mert “baj van”.

A lakásba belépő férfi még látta az utolsó késszúrást, ezért el akart menni, de társai marasztalták, hogy segítsen összeszedni az értékeket és eltüntetni a nyomokat.

A társaság végül mintegy 400 ezer forint értékű ékszerrel és készpénzzel hagyta el a helyszínt, de a rendőrség később elfogta a nőt és a két férfit, s eljárást indított ellenük.

A Pécsi Ítélőtábla Makai Lajos vezette tanácsa a vádlottak felmentését azzal indokolta, hogy bűnösségükre az elsőfokú bíróság nem közvetlen bizonyítékok, hanem tanúvallomások alapján következtetett, az egyik tanú azonban visszavonta vallomását, a másiknak a szavahihetősége pedig megdőlt a másodfokú eljárásban.

Mivel az ügyészség fellebbezett a határozat ellen, az ügy a Kúrián folytatódik.

A Frankel Leó utcai emberöléshez kapcsolódó nyomozást és bírósági tárgyalást nemcsak a bűncselekmény kiemelt súlya miatt, hanem azért is kísérte nagy sajtóérdeklődés, mert a rendőrség korábbi tájékoztatása szerint az idős asszonyhoz hívott háziorvos – a magyar kriminalisztika történetében példátlan módon – a halál okát agyvérzésben állapította meg.

A rendőrséget az elhunyt elszállítása után, a patológiai intézetből értesítették, hogy az asszony testén huszonnyolc késszúrást találtak, így kizárt, hogy halálának természetes okai lehettek. A háziorvos ellen eljárás indult, amelynek alapján a doktort továbbképzésre küldték – számolt be az MTI.