Gyújtogatókat fogtak

A Siklósi Rendőrkapitányság nyomozói elfogták a rongálás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiakat – adta hírül a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

hirdetés

A Siklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt hónapokban több szalma- és szénabálát gyújtottak fel ismeretlen tettesek. Az egyik esetben Diósviszló külterületén 2013. november 14-én gyulladt fel egy istállóban tárolt 350 darab fűszéna bála, és a tároló tetőszerkezete is megsemmisült. A rongálás több mint tízmilliós kárt okozott.

A nyomozók 2014. március 12-én előállították a bűncselekmény elkövetésében részt vevő öt személyt, akiket gyanúsítottként hallgattak ki. A férfiak vallomásaikban elmondták, hogy az eset kukoricalopásnak indult, de gyújtogatás lett a vége. Mind az öten feltáró jellegű beismerő vallomást tettek.

A négy helyi fiatallal szemben rongálás bűntett, ötödik társuk ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szakértők bevonásával – folyik a büntetőeljárás.

Hirics község belterületén 2014. január 3-án 19 óra körüli időben egy ház kertjében elhelyezett 300 darab nagyméretű körbálából álló szalmakazalt gyújtott fel ismeretlen tettes, mely a tűzeset korai észlelése miatt csak részben semmisült meg, mivel a sértett mezőgazdasági gépekkel megakadályozta a tűz egész kazalra történő továbbterjedését. A tűzben 70 darab bála semmisült meg, melynek értéke többszázezer forint, a felgyújtott bálamennyiség értéke azonban ennél jóval több, akár az egymillió forintot is meghaladhatja.

A helyszínen rögzített és beszerezett adatok alapján a rendőrök látókörébe került egy 18 éves helyi férfi, akit rongálás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Elmondta, hogy fát szeretett volna lopni, azonban ezt a sértett megakadályozta, így a gyújtogatással akart bosszút állni.

A már ismert elkövetők ellen továbbra is a Siklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi és Vizsgálati Osztálya folytatja a büntetőeljárást.

(Fotó: police.hu)