Gyurcsány nem használta, hanem használhatta

Gyurcsány Ferenc volt kormányfő szerint nem igaz, hogy felhasználta, csupán az, hogy felhasználhatta sógora dolgozatát – közölte lapunkkal ügyvédjén keresztül.

hirdetés

Mindmáig nem derült ki, hogyan fordulhatott elő, hogy a volt sógorával, Rozs Szabolccsal egyező című szakdolgozatot adott be Gyurcsány Ferenc, s az sem, miként lehetséges az, hogy a volt szocialista elnök dolgozata nyom nélkül eltűnt az egyetemről.

A volt kormányfő szerint – az a korábban lapunkban megjelent állítás – cáfolandó, miszerint felhasználta volna a munkát. Gyurcsány Ferenc – az általa megbízott ügyvédje révén kért pontosítás szerint – ugyanis azt nem állította, hogy rokona szakdolgozatát felhasználta saját szakdolgozata elkészítéséhez, csupán azt, hogy felhasználhatta.

Gyurcsány korábban szó szerint azt mondta: „ha láttam, gyanítom, hogy olvastam is. Akkor az természetes biztosan, hogy használtam, nagyon valószínű, hogy használtam”.

Mint ismert, a Pécsi Tudományegyetem által lefolytatott vizsgálat megerősítette, hogy a Gyurcsány szakdolgozatának bírálatában szereplő szöveg és szövegrészlet-kritikák konkrét oldalszám szerinti utalásai oldalszám szerinti egyezést mutatnak Rozs Szabolcs 1980-ban benyújtott azonos című, de hosszabb terjedelmű szakdolgozatával.