Gyurcsány örülne egy “szoros meccsnek”

Gyurcsány Ferenc szerint, ha “szoros a meccs” a vasárnapi önkormányzati választáson, az már nekik jó.

hirdetés

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke újságíróknak azt mondta vasárnap, miután feleségével, Dobrev Klárával együtt leadta szavazatát a II. kerületi Áldás utcai általános iskolában: a baloldali pártok három-hat pluszkerületet fognak megnyerni, ami négy év után nem kis teljesítmény. Ha ez nem teljesül, akkor az kudarc – tette hozzá.

“Ha négy év alatt nem léptünk előre, akkor valamit rosszul csinálunk” – fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc közölte: Budapesten a papírforma Tarlós Istvánnak kedvez, ha meg lehet szorítani a jelenlegi főpolgármestert, akkor az önmagában nagy fegyvertény.

Úgy vélte, az MSZP, az Együtt és a DK nyilvánvalóan “meg fogja verni” a Jobbikot Budapesten, Bokros Lajos (Modern Magyarország Mozgalom) megelőzi Staudt Gábor jobbikos főpolgármester-jelöltet. Vidéken azonban van fogadókészség a jobbikos radikalizmusra – tette hozzá.

Bokros Lajos kampányszereplésével kapcsolatban Gyurcsány Ferenc megjegyezte, a politikus “jól küzdött”, imponáló beszédet mondott szombaton a kampányzárón, “nem ajnározta a választókat”.

Gyurcsány Ferenc úgy vélte, történelmi értelemben Bokros Lajosnak van igaza: komolyabban kell venni Budapestet és szabadabb világot kell teremteni, de politikai igazsággá ezt csak a választók tudják tenni.

A szombati csepeli incidensről azt mondta, nem viselték meg nagyon a történtek, ilyen atrocitás szerencsére ritkán van. “Bizonytalan lelkiállapotú” emberről lehet szó, aki politikai véleményét ököllel akarta kinyilvánítani – fogalmazott a DK elnöke.