Gyurcsány szavazásra buzdít

Akik változást akarnak, azoknak vasárnap el kell menniük szavazni, hogy megmutassák, létezik egy olyan Magyarország, amely végtelenül elégedetlen azzal, ahogyan a dolgok mennek – mondta a Demokratikus Koalíció elnöke hétfői mosonmagyaróvári fórumán.

hirdetés

Gyurcsány Ferenc a “demokratikus ellenzéki erők” összefogásáról úgy nyilatkozott: “vagy egymásra találunk és sikeresek leszünk, vagy még jó néhány cikluson keresztül itt ülhet a nyakunkon Orbán Viktor, ebbe még belegondolni is rossz”.

Hozzátette, hogy csak lépésről lépésre lehet visszaszorítani a jelenlegi hatalmat.

“Együttműködésre vagyunk kötelezve” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc, aki az első két választásra utalva arról beszélt, nem történt politikai fordulat Magyarországon, noha a kormányoldalnak “ügyeskednie, ravaszkodnia kellett”, mert a négy évvel korábbi szabályok szerint elvesztette volna kétharmados többségét.

Az önkormányzati választás esélyeiről szólva Gyurcsány Ferenc arról a várakozásáról beszélt: a nagyobb települések ellenzéki polgármesterei megőrzik posztjukat, a jelenlegi néggyel szemben hét-tíz kerületnek lehet baloldali vezetése, és fél tucat vidéki nagyvárosban is elvesztheti székét a kormánypárti településvezető.

A DK elnöke szerint ma nem részletkérdésekről folyik a vita, hanem arról, hogy az ország inkább Azerbajdzsánhoz fog hasonlítani vagy Ausztriához, hozzátéve, hogy “Magyarországon meteorológiai és politikai értelemben is az uralkodó széljárás nyugati”.