Ha csak a Hold szórja fényét…

Több olvasónk is megkereste már lapunkat azzal, hogy a házuk előtti közterületen hónapokig nem égnek a lámpák esténként, hiába szólnak be többször a szolgáltatónak. Nemrégiben Hoppál Péter országgyűlési és önkormányzati képviselő is jelezte a problémákat azt nehezményezve, hogy a szolgáltató „lassan kapcsol” ilyen esetekben.

hirdetés

Az egyik lapunknak jelzett helyzet Pécsett, a Fazekas Mihály utcában állt elő. A környékén hónapokig csak részlegesen működött a közvilágítás. Az ott lakók a vagyon- és balesetbiztonsági szempontból aggályos körülményeket többször bejelentették a szolgáltatónak, ám az Eon-nál sokáig csak részlegesen tudták kezelni a hibát.

Hoppál Péter országgyűlési képviselő, aki egyben pécsi egyéni képviselő is az önkormányzatban, arról panaszkodott a minap a közgyűlésben, hogy őt is heti rendszerességgel hasonló problémákkal keresik meg a pécsiek. Lapunknak nyilatkozva felháborítónak tartotta a szolgáltató hozzáállását, jelesül, hogy heteket, hónapokat kell várniuk a lakóknak egy-egy hasonló hiba kijavítására. Reményét fejezte ki, hogy közgyűlési felszólalását követően megváltozik az áldatlan állapot.

A szolgáltató a lapunk által felvetett fenti problémákra azt mondja, a Fazekas Mihály utcában azért tartott olyan sokáig a hiba elhárítása, mert a közvilágítás kapcsolószekrényét ismeretlenek összetörték, így azt földbe helyezéssel kellett kevésbé hozzáférhetővé tenni. Emellett többszörös földkábel-hiba is volt a területen, e hibahelyek pontos bemérését és a megrongálódott kábelszakasz feltárását is el kellett végezni.

A közvilágítás javításának határidejét illetően elmondták: ha a hiba kijelölt gyalogos átkelőhelyen vagy nagy forgalmú csomópontokon lép fel, 48 órán belül meg kell oldaniuk a problémát. Más esetben viszont akár 14 napjuk is van a javításra, nagyobb hiba esetén pedig ezt a határidőt sem kötelező figyelembe vennie a szolgáltatónak.
Az Eon arra kér mindenkit: ha hibát tapasztalnak, mielőbb értesítsék a szolgáltatót, minél pontosabb címmel az ingyenesen hívható 06-80/20-50-20-as telefonszámon.

Képünk illusztráció.