Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt pénteken Pécsett.

hirdetés

FEHÉR LESZ A KARÁCSONYUNK?

Egyes előrejelzések szerint december 26-án Magyarország néhány területén előfordulhat kisebb havazás, hózápor. Reméljük a legjobbakat!

PÉCSI TANFOLYAMOK AZ ÚJÉVRE

Ha már újév alkalmából folyamatosan hasznavehetetlen ígérteket teszünk magunknak, akkor már az idén érdemes olyan fogadalmat kitalálni, ami számunkra is hasznos lehet. Összeszedtünk néhány izgalmas pécsi tanfolyamot, amelyre érdemes feliratkoznunk az év kezdetével.

KÉTMILLIÓT NYERT A BELVÁROSI OVI

Nyert a Belvárosi Óvoda három budapesti és egy kaposvári intézmény előtt az egyik lakberendezési áruházlánc pályázatán. A nekik ítélt kétmillió forintból a tervek szerint három üres termet alakítanak át a gyerekek számára.

BÚCSÚT MONDHATUNK AZ ÖTFORINTOSNAK?

A már most forgalomban lévő új tízezres után a Magyar Nemzeti Bank több bankjegyet is átalakíthat, ráadásul erősen fontolgatják, hogy megszüntetik az ötforintos érmét. De mi lesz velünk nélküle?

AZ ÖREGEK JOBBAN TUDJÁK

Ellátogattunk a Zipernowsky Idősek Otthonába, és megkérdeztünk pár ott élő kedves hölgyet néhány dologról. Aki tudni akarja, hogy milyen volt régen a karácsony, vagy hogy miért béna a magyar a foci, az készüljön fel pár bölcs, és vicces válaszra!

EGY PERUI, AKI PÉCSNEK ZENÉL

Egy perui kiránduláson részt vevő pécsi nőnek, előző feleségének köszönheti Santos Victor, hogy városunkban telepedhetett le. A pánsípon is játszó Victor azóta kézműves termékeket, fülbevalókat, sapkákat, kiegészítőket készít és árul a városban.

NŐNEK A BARANYAI ERDŐK

Az emberek városba költözése, az erdősítések és a gazdálkodással felhagyott területek spontán visszaerdősödése miatt egyre nagyobb a fával borított területek aránya a megyében.