Ha most ébredt, csak ezt olvassa el

 Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt pénteken Pécsett.

hirdetés

KELENDŐBBEK A LAKÁSOK

Jóval több lakást adtak el eddig idén Pécsen, mint egy évvel ezelőtt, de még mindig jóval kevesebbet, mint a 2000-es évek második felében. Az ingatlanosok bíznak a javulásban. 

ÚJABB BUSZOK, DRÁGÁBB JEGYEK

Rendkívüli közgyűlésen döntöttek Pécsen a Tüke Busz tervezett jegyáremeléséről, hiteléről, a városi költségvetésről. Idén többek között ezek kerültek terítékre az utolsó közgyűlésen. 

SÚLYOSAN MEGSÉRÜLT EGY PÉCSI FIÚ

Tisztázatlan körülménynek között gázolta el egy helyi járatú busz egy 13 éves gyermeket. A fiú a Vásárcsarnok előtti zebrán akart átkelni. A rendőrség szemtanúkat keres.

FÁT OSZTANAK A RÁSZORULÓKNAK

Idén karácsonykor az önkormányzat 200 fenyőfát ajándékoz rászoruló, szegény sorban élő pécsi nagycsaládosok számára. Az első fát szerdán adták át a Sándor utcában lakó Krécsó családnak.

MEGTARTJA MANDÁTUMÁT FODOR

Nem mond le képviselői mandátumáról Fodor Ibolya – közölte az önkormányzati választáson az egyik kertvárosi körzetből a közgyűlésbe jutó politikus. A Fidesz frakciójából kilépett politikus viszont ellenben a KÉK Egyesületben betöltött elnöki pozíciójától. Részletek ITT.

TÖBB 10 MILLIÁRD JÖN PÉCSRE

A gazdaság megerősítése, fejlesztése, a zöldebb környezetet segítő beruházások, a munkahelyteremtés. Ezek állnak a 2020-ig tartó EU-s költségvetési ciklus leginkább támogatott témaköreinek fókuszában. Pécsre összesen közel 30 milliárd forint érkezik.