Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

hirdetés

FIGYELEM! RÉSEN VAN A NAV!

Az ünnepeket megelőző hetekben és napokban a NAV kiemelt figyelmet fordít a szezonális termékek és szolgálatatások ellenőrzésére az üzletekben és a közterületeken egyaránt.

NAPÓRA KERÜLT A MŰVÉSZETI GIMIHEZ

A téli napforduló napján avatták fel Farkas László képzőművész Napóra című alkotását a pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola bejáratánál.

BACHMAN ZOLTÁN-INTERJÚ

Bachman Zoltán pécsi építészmesterrel beszélgettünk sikereiről és kudarcairól, a felsőoktatásról, az álmairól, és arról, hogy most – mikor újra küzdenie kell a rákkal – mik azok a dolgok, amiket megbánt, amiket még végre szeretne hajtani, és mik azok, amikre igazán büszke.

CSINÁLD MAGAD AJÁNDÉKOK A FA ALÁ

Ajándékvásárláskor az utolsó pillanatban már csak az üzletek kínálatára hagyatkozhatunk, ha nem vagyunk elég figyelmesek. Íme néhány jó tanács ahhoz, hogy ezt elkerüljük.

POLITOLÓGUS A TÜNTETÉSEKRŐL

Legközelebb az új évben, méghozzá másodikán este hatkor tartanak megmozdulást Pécsen. A mostani demonstráció már az ötödik volt a sorban, s úgy tűnik, hogy nem lankadnak a szervezők.

SZÉPSÉGTIPPEK AZ ÜNNEPI IDŐSZAKRA

Mutatunk néhány szépségtippet az utolsó pillanatokra, hogy a piros betűs időszakra a legtöbbet tudjuk kihozni magunkból.

SZÉPÜL A PÉCSI VÁROSFAL

Nemsokára befejeződnek a munkálatok a pécsi történelmi városfalon, miután szakemberek állagmegóvási munkálatokat végeztek a rossz állapotban lévő szakaszokon.

ENYHÍTETTÉK AZ EGYHÁZI VAGYONKEZELŐ ÍTÉLETÉT

Két év tíz hónap letöltendő börtönbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla Wolf Gyulát, mert a vád szerint költségvetési csalást követett el és folytatólagosan hűtlen kezelésben volt bűnös. Az ügy folytatódik a Kúrián, mert az ügyész és Wolf védője is fellebezett.

AJÁNDÉK TŰZIFÁT KAPTAK A RÁSZORULÓK

Összesen 160 köbméternyi fát osztanak szét a napokban a pécsi rászorulók között. A tüzelő nyolcvan családnak biztosít meleget, s egy-két hónapon át biztosan kitart.

ELTERELŐ PROGRAMOK KICSIKNEK KARÁCSONY ESTÉJÉRE

A karácsonyi készülődés a fenyőfa díszítésével zárul, a kisgyermekes családokban pedig igényel némi logisztikát ez az utolsó momentum.