Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt pénteken Pécsett.

hirdetés

EGYRE TÖBB AZ ÚJ AUTÓ

A Pécsen közlekedő autók között egyre gyakrabban lehet látni M-es rendszámú, azaz nemrégiben forgalomba hozott darabokat. Mindez elsősorban a középkategóriás, sőt, nagyautók tekintetében figyelhető meg. Míg két éve havonta adtak el egy-két autót, addig a legutóbbi hónapokban nyolcat-tízet is sikerült kigördíteni a szalonból. A kereskedők további javulásra számítanak.

KÉT MILLIÁRDOT CSALTAK EL

A napokban buktattak le a NAV dél-dunántúli pénzügyi nyomozói egy bűnszervezetet, akik játékkonzolokban és játékszoftverekben „utaztak”, és a gyanú szerint így két és félmilliárd forint áfát csaltak el. Részletek IDE kattintva.

BIZTONSÁGBAN A PÉCSI NŐK?

Keddtől már letölthető a Városvédő, az az okostelefonos vészjelző applikáció, amellyel egy gombnyomással hívhatunk rendőrt, ha bajban vagyunk. A tesztüzem sikerrel zárult. A Pécsen egyedülálló alkalmazásról ITT tudhat meg többet.

NEM AKARJÁK AZ ATOMTEMETŐT

Gőzerővel dolgoznak a Pécshez közeli Boda térségében a kutatók, akik azt vizsgálják, hogyan lehet biztonságosan tárolni a területen a nagy radioaktivitású hulladékot. Az LMP nem támogatja az ötletet. 

TÁVOZOTT A FRAKCIÓBÓL FODOR

Döntött a Fidesz-frakció Fodor Ibolya sorsáról. A kedd délutáni ülésen elfogadták a képviselő távozását. A KÉK Egyesület munkáját pedig – a többi civil szervezettel egyetemben – vizsgálni fogják.