Ellenünk nyerve lett bajnok a Loki

Bár az utóbbi hetekben gyatra formában van, a PMFC együttese mégis bravúrra készül és elrontaná a DVSC-TEVA szombati bajnokavatását.

hirdetés

OTP Bank Liga, 28. forduló:
DVSC-TEVA – PMFC-Matias 4-0 (3-0)
Debrecen, 11 000 néző, v.: Farkas Á.
gólszerzők: Nagy J. (23., öngól), Bouadla (41.), Bódi (44.), Kulcsár (55.)
sárga lap: Máté P. (11.), Varga J. (63.), Mészáros (85.), illetve Marovic (40.)

DVSC: Verpecz – Nagy Z., Máté P. (Simac, 77.), Mészáros, Korhut – Kulcsár, Bódi (Dombi, 80.), Varga J., Szakály P. – Bouadla (Yannick, 60.), Coulibaly

Pécs: Dibusz – Nagy J., Lantos, Goia, Marovic (Okoronkwo, 65.) – Regedei (Nagy D., 78.), Paracki, Kvekveskiri, Zeljkovic – Fröhlich, Horváth Zs.

Hatalmas mezőnyfölényben futballozott az első játékrészben a története hatodik bajnoki címéért küzdő debreceni alakulat. Kondás Elemér tanítványai rögtön a kezdést követően magukhoz ragadták a kezdeményezést és a kapujához szegezte a Pécset. A három találat hűen tükrözte a felek közti különbséget.

A második játékrészben tíz perc elteltével újabb hazai találat született, amely végleg megpecsételte a vendégek sorsát. Az utolsó félóra karneváli hangulatot hozott és ekkor már adódtak pécsi lehetőségek is, amelyek azonban kihasználatlanul maradtak. Győzelmével a DVSC hatodjára lett bajnok az élvonalban.

A lefújást követően több ezer szurkoló futott a gyepre, hogy megünnepeljék a bajnokcsapatot és az edzőjét.


A hajdúsági alakulat a következő szezonban a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhat, míg az MTK Budapest, amely a Magyar Kupa-döntőben 11-esekkel maradt alul a Debrecennel szemben, az Európa Ligában lesz érdekelt. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a bajnoki második egy körrel később kapcsolódik be az Európa Liga selejtezőjébe, mint a nyitófordulóban debütáló harmadik helyezett és az MTK.

Korábban írtuk:

Bár az utóbbi hetekben gyatra formában van, a PMFC együttese mégis bravúrra készül és elrontaná a DVSC-TEVA szombati bajnokavatását.

A pmfc.hu beszámolója szerint Mink Olivér vezetőedző az elutazást megelőző sajtótájékoztatón elmondta, szeretnék elrontani a DVSC-TEVA ünnepét, és egy bravúrral elhalasztani a bajnokavatást.

A tréner hozzátette: “Gólt kell rúgnunk! Ha győz a Debrecen, akkor ezt tegye vért izzadva és akkor mi emelt fővel jöhetünk le a pályáról.”

A szakember dolgát nehezíti, hogy sérülések és egyéb okok miatt több játékosára, így Bajzát Péterre és Simonfalvi Gáborra sem számíthat, valamint Solomon Okoronkwo és Horváth Zsolt játéka is kérdéses.

A PMFC-MATIAS várhattó kezdőcsapata: Dibusz, Nagy J., Lantos, Causic, Marovic, Regedei, Paracki, Kveskveskiri, Zeljko, Fröhlich, Horváth

A Sport 1 17.15-től élőben közvetíti a találkozót.