Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt szerdán Pécsett.

hirdetés

LEZÁRTÁK A NŐI GYILKOS AKTÁJÁT

Különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel tesznek vádemelési javaslatot a zsaruk az ellen a nő ellen, aki még tavaly decemberben ölte meg szomszédasszonyát.  Az elkövető asszony összeveszett a 75 éves áldozattal, megölte és ékszereivel hazament. Miután meg sem próbált menekülni, a rendőrök nagyon hamar megtalálták, és 6 óra múlva már őrizetbe is vették. A nyomozást szerdán zárták el. Nemrégiben egy 81 éves asszony gyilkoltak meg otthonában. Ez esetben is egy nőt gyanúsítanak a tett elkövetésével. 

NEM JÖNNEK PÉCSRE A MAJMOK, VISZONT ÚJRA LESZ URÁNIA MOZI

dawnoftheplanetoftheapesceasar

Nem tudott megegyezni a Majmok bolygója forgalmazója és a Cinema City, és miután Pécsen egyelőre másik mozi nincs, nem lesz látható a film nálunk.  Ilyen viszont nem fordulhat elő többet, ultramodern moziként nyit ugyanis hamarosan az Uránia, ahol a legújabb filmeket játszák majd – akár 3D-ben. 

NINCS IS OLYAN MESSZE KÍNA

Együttműködési megállapodást írt alá Pécs a kínai Chengduval a város, így a 7 milliós metropolisszal szorosabb lehet a kapcsolatunk. 133 multi, 49 felsőoktatási intézmény telepedett le a városban. A kulturális kapcsolatok mellett tehát komoly esély mutatkozik a gazdasági együttműködésekre is. Sőt, miután a kínai térség lakói szeretnek világot járni, és még pénzük is van, így a turizmus terén is profitálhat a baranyai megyeszékhely.

MELÓBAN CSOCSÓZNI? LEHETSÉGES!

weblapbolt-683x1024

Már Pécsen is vannak olyan vállalkozók, amelyeknél nem feltétlenül a munkavállaló kiszipolyozása, kifacsarása a cél. Inkább úgy gondolkodnak, hogy a kellemes, szabad, akár kikapcsolódásokra is lehetőséget adó környezetben jobban teljesítenek a dolgozók. Három pécsi céget mutattunk be, ahol munka közben játékkonzollal,  csocsóval is játszhatnak a dolgozók, vagy éppen közös grillezéssel építik a csapatukat – a főnök kertjében.

GYEREKEK IS DOLGOZTAK A KUKORICAFÖLDEKEN

Dühös emberek csapata jelent meg annál a munkáltatónál Meszesen, aki címerezésre vitte a dolgozókat Bólyba, viszont nem fizetett nekik – mondják a munkások. A Pákolitz utcai csetepatéhoz a rendőrség is kivonult szerdán, de senkit nem vittek el, mindössze az adatokat rögzítették és megnyugtatták az embereket. A történtet pikantériája, hogy a tüntetők szerint gyerekek is dolgoztak a kukoricaföldeken. Bár nagyon balhé nem volt, de valószínűsíthető, ha nem fizetnek az kiakadt embereknek, elindulhat a feljelentésözön a cég ellen.