Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt csütörtökön Pécsett.

hirdetés

MEGLÉPETT A BÖLCSIBŐL EGY KISFIÚ

Kiszökött az Apáczai Csere János Nevelési Központ bölcsődéjéből egy négyéves kisfiú, akit csak pár pillanatra hagytak őrizetlenül. Minden összejátszott a sikeres szökéshez, az utcán pedig egy családi ismerősbe botlott, aki hazakísérte. A rendőrség kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt nyomoz.

SZUPER KUKÁKHOZ SZUPER AUTÓ

A régióban 50, Pécsett 20 vadonatúj kukásautó állt szolgálatba, ezek fogják szállítani a korszerűen gyűjtött szelektív hulladékot. A Biokom a 16 milliárdos Mecsek-Dráva Programban vásárolta az új járműveket, amiket Páva Zsolt polgármester is letesztelt.

kukásautó10

KIDERÜL, KI HOVA MEGY EGYETEMRE

Ma este, épp ezekben a percekben derül fény az idei felsőoktatási ponthatárokra, amelyek a felvi.hu-n érhetők el. Pécsen idén is tartanak pontváró partit a Széchenyi téren, ahol este 11-ig szól a zene a boldog vagy épp csalódott fiataloknak.

A ZSOLNAY PESTRE MEGY

Augusztustól újra látogatható az egykori Honvéd Főparancsnokság épülete a Budai vár közepén, aminek nyitóeseménye Gulyás Gábor, az Egy zseniális család: Zsolnay című kiállítása lesz.

NEM KELL RÉSZEG BICAJOSOKTÓL TARTANI

Szombat óta alkoholos állapotban is felülhet a biciklijére az, aki saját ítélőképessége szerint képes azt irányítani és a főútra is hajthat a kétkerekűvel. A pécsi bringások nem tartanak tőle, hogy bárki is visszaélne ezzel és egyelőre a mentősöknek sem volt több munkája a szokásosnál.

Bicikli11

NEM MŰKÖDNEK EGYÜTT A BALOLDALIAK

A pécsi Demokratikus Koalíció megszakította az együttműködést az MSZP-vel és az Együtt-PM helyi szervezeteivel. Kunszt Márta, a DK helyi koordinátora elmondta, nem értettek egyet a két párt feltételeivel, ezért önállóan indulnak az őszi választáson.

MOZGÁSTÓL OKOSODIK A GYEREK

A szülőknek fokozottan oda kell figyelniük, gyermekük mozgása az előírt mértékben fejlődik-e, ugyanis ennek hiányában később tanulási nehézségekbe is ütközhetnek. Ha baj van, a korai mozgásfejlesztés sokat segíthet.