Ha most ébredt, csak ezt olvassa el

MEGVAN A PÉCSI “MARGIT-SZIGET” LÁTVÁNYTERVE

hirdetés

A Tüskésréti tó fejlesztésével új zöld központja lesz Pécsnek, aminek ma napvilágra kerültek a látványtervei. A város, egy magáncég és az EU segítségével közel félmilliárd forintból fogják felhúzni a szabadidőparkot az egykori zagytározó helyén.

Pécs új szabadidõparkja épül a Tüskésréten

ÚJRA SZERENCSÉT PRÓBÁLNAK A CAFLISCHSAL

2011 óta ez már a harmadik próbálkozás lesz arra, hogy a patinás cukrászda ismét visszanyerje becsületét. Balikó Ákos és Istókovics Norbert a kézműves sütemények és kávékülönlegességek rajongóinak kedveznek majd. Nyitás július 12-én délután 4-kor várható.

NAGYBETEG KISLÁNYÉRT KÜZD A VÁROS

Szentirmai Fannit pár hete mutattuk be, azóta száznál több pécsi segített a ritka betegségben szenvedő kislánynak. A Tay-Sachs-szindrómás lányka most részt vehet egy ausztriai őssejtterápián, ám a végleges cél egy amerikai kúra lenne. A család ezért továbbra is várja a nagylelkű segítséget.

REND LESZ A BELVÁROSBAN

A pécsi polgármester, Páva Zsolt azt szeretné, ha a közteresek nagyobb figyelmet fordítanának a belvárosi kéregetőkre, szabálytalan közlekedőkre. A városvezetés ezért erősít a közterület-felügyeleten, négy fővel lesznek többen, azaz összesen 69-en járják majd az utcákat – biciklivel is.

Kéregetés, koldulás2
A kéregetőkre is figyelnek majd

EGYEN MINÉL TÖBB SAJTOT!

A csontritkulás nagyon gyakori betegség világszerte, de sokat tehetünk érte, hogy elkerüljük. Az persze köztudott, hogy kell a sok kalcium a csontoknak, de azt tudta, hogy ha kakaót iszik, akkor csökken a beépülés mértéke? További érdekességek és jó tanácsok a témában az Abszolút Nőben.

FELTÖREKVŐ MŰVÉSZEKET TERELGET

A pécsi Magusics Vica többek közt helyi ifjú művészek munkásságát támogatja, kooperációban dolgozik velük, ugyanis termékeit az alkotókkal közösen hozza létre. Interjúnkban munkájáról mesélt.