Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt kedden Pécsett.

hirdetés

Bajba kerülhet a Pétáv?

Az utóbbi években folyamatosan csökkentette a távhődíjakat a Pétáv, de egy újabb rezsicsökkentés már igen drasztikusan érintené a vállalatot. A tavalyi évben több mint hatszázmillióval kevesebb forráshoz jutottak az állami döntés következtében, az októbertől életbe lépő további 3,3 százalékos tervezett díjcsökkenés miatt pedig újabb 120 milliótól esnének el évente. Ha kíváncsiak a Pétáv állásfoglalására, akkor IDE kattintva elolvashatják a teljes cikket.

Díjazzák a pécsi látványosságokat a turisták 

Az éttermek és szállodák megítélése után  szerkesztőségünk most annak járt utána, hogy miként vélekednek a Pécsre érkező turisták a város nevezetességeiről. Ehhez a TripAdvisor.com elnevezésű, külföldön már az egyik legkeresettebb utazási segédletnek számító oldalt pörgettük végig. Az eredmény sokkal jobb, mint a vendéglők és a szállodák esetében. A három dobogós: a Pécsi Székesegyház a Zsolnay Múzeum és a Zsolnay Kulturális Negyed. Részletek ITT.

Meghalt Robin Williams

Az egész világot sokkolta a hír, miszerint vélhetően öngyilkos lett a 63 éves, Oscar-díjas színész. Robin Williams súlyos alkoholproblémákkal küzdött, ám több elvonókúrát is végigcsinált. Szóvivője szerint elképzelhető, hogy depressziója okolható a színész haláláért.

Legyen olcsóbb az iskolakezdés!

Abszolút Nő rovatunkban, most az iskolakezdést szerettük volna egyszerűbbé tenni a szülőknek – elsősorban anyagi szempontból. Nem árt alaposan átgondolni például, hogy valójában mire van szüksége a gyerkőcnek, és ha tehetjük menjünk inkább nélküle bevásárolni. Érdemes átnézni az előző tanévből visszamaradt felszereléseket, a félig üresen marad füzetekből, egy kis kreativitással újat varázsolhatunk. A használt pedig nem szégyen, látogassunk el az augusztus 17-i pécsi tanévkezdő börzére. Ha kíváncsi tippjeinkre, akkor kattintson IDE.

Újfent teszteltünk

A Király utcában két hete ismét várja a vendégeket a történelmi múltú Caflish cukrászda és kávézó, ezért úgy gondoltunk megvizsgáljuk a kínálatot. Háromféle süteményt kóstoltunk, de természetesen a kiszolgálást és a hely hangulatát is véleményeztük. Összességében nem volt rossz, de van még mit fejlődniük – legalábbis szerintünk. Hosszasabban az alábbi cikkben fejtjük ki meglátásainkat.