Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt kedden Pécsett.

hirdetés

Jelek, jelek, jelek

Ha régi pécsi középületeket jobban szemügyre vesszük, akkor számtalan helyen bukkannak fel a rejtélyes szabadkőműves jelek. Mindegyiknek köze van valamilyen módon a Zsolnay-gyárhoz, hiszen a vasútállomás díszein, a Vasváry-házon, a Csukás-házon vagy éppen a Mauzóleumon is megtalálhatóak ezek a szimbólumok.

Pécsen diktálnának 

Nem kell mindenáron a fővárosban élni ahhoz, hogy valaki kreatív munkát végezzen, és akár különleges utat válasszon magának. Három pécsi hölgy – László Eszter, Mayer Zsófia, Szabó Tímea – így gondolkodott, talán ők is lesznek a jövő kreatív mesterei. Mások által már nem hasznosítható anyagokból készítenek lakberendezési tárgyakat, táskákat, de a saját divatirányzat megteremtése a céljaik között van.

Csak úgy repkednek a 30 ezres csekkek

A Munkácsy utcában sorra bírságolják meg azokat az autósokat, akik megszokásból akarnak leparkolni az utcában, ott, ahol néhány hete még nyugodtan megtehették ezt. A büntetés jogos ugyan, de olvasóink kiakadtak, hogy miért nem lehet figyelmeztetni inkább a barátságtalan és horribilis összegű bírságok kiszabása helyett.

Nem kell azonnal gyógyszerezni magunkat

Léteznek olyan szerek, amelyek természetes összetevőkből állnak össze, s kifejezetten hatásos nyugtatók. Ilyen lehet egy speciális tea, vagy a sárgabarackmag olaj, de macskagyökér is megfelelő lehet arra, hogy idegességünket leküzdjük.

Megvannak a DK jelöltjei is

Bár eléggé összerúgta a port a Demokratikus Koalíció Pécsen az MSZP-vel és az Együtt-PM-mel, Kunszt Mártáék mégsem küldenek saját polgármesterjelöltet csatába az őszi önkormányzati választáson, hanem beállnak a másik két párt aspiránsa mögé.  A DK azonban saját listát állított a képviselői körzetekben.

Nagy változások Matyi Dezsőnél

Nemcsak a könyves birodalmát szervezte át Matyi Dezső, a pécsi focicsapat tulajdonosa, hanem információink szerint komoly változások történtek magánéletében is. A milliárdos pécsi üzletember élete tehát nagy fordulatot vett idén.