Ha most ébredt, csak ezt olvassa el

 Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt kedden Pécsett.

hirdetés

Ledózerolják a vásárcsarnokot 

Páva Zsolt polgármester programismertetőjén jelentette be, hogy új vásárcsarnokot építenének a következő években, a mai csarnok ugyanis idejétmúlt, felújítása helyett pedig egy alkalmasabb épület kell. A mai csarnoktól délre eső telket nézték ki, amely alkalmas lenne egy nagyobb és modernebb piac építésére. És hogy milyen lesz pontosan? Olvassa el ITT.

Megújult a Gosztonyi utcai bölcsi

Az energetikai fejlesztés 53 millió forintos támogatásból jött létre, melyhez a bölcsőde további 6 millió forint önerő támogatást pályázott meg sikeresen. Így az önkormányzatnak mindösszesen 3,5 millió forint saját erőt kellett biztosítania. A Gosztonyi utcai egység fejlesztésével az épület energetikai besorolása „F”-ről „A”-ra, azaz kiválóra módosult, melynek köszönhetően az éves átlagos nettó 2,2 milliós forintos energiaköltség 1,4 millió forintos nettó összegre csökken majd.

Mobillal buszozhatunk 

Mostantól bárhol és bármikor megnézhetjük, hogy mikor indulnak és éppen merre járnak a pécsi buszok. A Tüke Busz Zrt. “transIT menetrend: Tüke Busz” névre hallgató androidos alkalmazása a honlapon található menőBusz buszkövető-rendszer hordozható eszközökre továbbgondolt változata. Az alkalmazás pontos képet ad az aktív járatok pillanatnyi pozíciójáról és tájékoztat a megállókba való beérkezésükről is, mindemellett pedig a menetrendtől esetlegesen eltérő adatokat is jelzi a felhasználó számára.

Csalók garázdálkodnak a patikákban

Akadnak, akik nem az utcán, vagy az interneten, hanem egyenesen a gyógyszertárakban próbálják beszerezni napi “drog” adagjukat. Az amatőr kamuzókat könnyen kiszűrik a patikusok, ám vannak olyan középiskolások, akik a nagyszülők receptjeivel operálnak, így tőlük már nehezebb megtagadni a kiszolgálást. A fiatalok a nyugtatókat vagy porrá őrlik és felszippantják, vagy pedig alkohollal veszik be. Még több svindli ITT!

Kislányát molesztálta az apa? 

Saját kislánya tapogatásáért nyolc évnyi szabadságvesztésre ítélték egy pécsi férfit. A kilencéves lányt a vád szerint szexuálisan zaklatta édesapja. A férfi 2013-ban Győrben dolgozott egy cégnél, csak a láthatások miatt jött haza Pécsre. Állítólag ilyenkor zaklatta a kislányt. Az apa tagadja a bűncselekményt, a család szerit az igazi tettes az új nevelőapa volt, de ezt nem tudták bizonyítani.

 

 

 

Hirdetés