Ha most ébredt, csak ezt olvassa el

 Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt péntek Pécsett.

hirdetés

Bízik a fiában id. Dárdai Pál 

Pintér Attila menesztése után a következő három meccsen ifjabb Dárdai Pál, a nemzeti tizenegy korábbi csapatkapitánya töltheti be a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi tisztét. A futballista édesapja örült, hogy fia végül igent mondott Csányi Sándor MLSZ-elnök felkérésére, mert ez bizonyítja, hogy „tökös legény”, megvan benne a kellő bátorság, ami ebben a helyzetben ide kell. És hogy miket mondott még a büszke apa? ITT elolvashatja!

Vörös nem bűnös? 

Vörös Ferenc ellen az volt a vád, hogy nagy nyilvánosság előtt rágalmazta a várost 2009-ig irányító fiatal MSZP-s politikusokat. A férfit azért perelték be, mert nyílt levelét több pécsi internetes hírportál is leközölte 2012. október 24-én. Komlódi András, az alperes védője közölte: a büntetőtanács megvizsgálta azokat a jelentéseket, amelyek a jutalmazásokról, pénzelosztásokról szólnak, így megállapítható volt, hogy Vörös állításai nem minősíthetők rágalmazásnak. Az ítélet nem jogerős.

Miért nem tudják a pécsiek a “mozgólépcsős” szabályokat? 

Budapesten íratlan szabály, hogy a mozgólépcsőkön közlekedő emberek jobbra sorolnak azért, hogy ne zavarják azokat, akik sietve szeretnének átvergődni a tömegen. Pécsett ez még nincs így. Épp ezért az elkövetkező hetekben az Árkád munkatársai tesztjelleggel ki fognak rakni egy jobbra állásra figyelmeztető táblát a mozgójárda és a mozgólépcső elé. Részletek ITT.

Weisz Fanni műsorvezető lesz

Két hét múlva indul a köztévén az Ég, föld, férfi, nő című sorozat. Az országjáró magazin két utazója Nagy Sándor műsorvezető és Weisz Fanni, Pécs jószolgálati nagykövete. A műsorban a két szereplő saját, szubjektív szűrőjén keresztül ismerhetjük meg a magyar tájakat határon innen és határon túl. Fanni főleg jelnyelven kommunikál majd, de olykor saját hangján is megszólal a forgatásokon.

Nagy bejelentés, és zavargás a pénteki kiállítás megnyitón 

Páva Zsolt polgármester bejelentette, új múzeumi központot hoznak majd létre a belvárosban, ahol egy helyen lesz látható a régészeti, a helytörténeti és a néprajzi tárlat. A város első embere mindezt a pécsi zsinagógában péntektől látható új tárlat megnyitóján árulta el a pécsieknek. A rendezvényt egyébként több alkalommal megzavart egy motoros pizzafutár, akit azóta őrizetbe vette a rendőrség. Az illetőről ugyanis kiderült, drog hatása alatt hajtott a tömegbe. Részletek ITT.