Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt csütörtökön Pécsett.

hirdetés

SZIGORÚAN FELLÉPNEK A KÉREGETŐK ELLEN

A város közgyűlése csütörtökön megszavazta, hogy komoly lépésekkel szüntessék meg a belvárosban a kéregetést és azt, hogy deviáns hajléktalanok foglalják el a padokat, fetrengjenek az utcán, azt életvitelszerűen használják.

VIHETIK AZ AUTÓJÁT, HA ÁRUHÁZNÁL HAGYJA AZ AUTÓJÁT

Minden joga megvan az áruházaknak, hogy elszállíttassák az autókat, ha a vásárlás idején túl is a parkolókban hagyjuk. Itt írunk részletesen a pécsi gyakorlatról.

KÖZGYŰLÉS: AZ UTOLSÓ ÖSSZECSAPÁS

Utoljára hozott döntéseket a város döntéshozó testülete ebben az összetételben. Ez is hozzájárult a parázs vitákhoz. Döntöttek ugyanakkor arról, hogy Pécs a kulturális főváros év után 2017-ben Európa Zöld Fővárosa szeretne lenni.

NYITÁS ELŐTT AZ URÁNIA

Ismét nyitva jövő héttől az Uránia, ahol modernizálást végeztek és 3D-s filmek vetítésére alkalmas eszközt építettek be. A majmok bolygója legújabb részével nyitnak.

SZENZÁCIÓS FOTÓK PÉCSRŐL

A „Pécs Képalbum” Facebook-oldal egyszerű hobbiként indult, de ma már sokkal több annál. Itt kaphat némi ízelítőt a fotográfiákból és a csoport mindennapjairól.

MINDEN, AMI PÉCSI DIZÁJN

A DesignPécs elnevezésű rendezvény több mint egy hete során megismerkedhetünk a régió kiemelkedő kreatív ipari ágazataival és azok termékeivel. Nem is hinné, milyen csodák pattannak ki pécsi fejekből.