Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt ma Pécsett.

hirdetés

VILLÁM CSAPOTT OLVASÓNK MELLÉ

A kedd hajnali viharban százával nyaldosták a villámok a pécsi épületeket, fákat. Egyik olvasónk szemfüles módon videóra vette a történéseket. Legnagyobb meglepetésére közvetlen közelében csapott le egy villám. Cikkünkben elérhető a videó is!

TÍZMILLIÓKAT TAKARÍTANAK MEG AZ ÚJ BUSZOK

A számok is azt mutatják, hogy érdemes volt új buszokat beszereznie a pécsi közlekedési cégnek. A járgányokat csak a kötelező szervizre kell hordani, egyes buszok 8 literrel kevesebbet esznek százon, mint az öreg Ikarusok és a saját szervizközponttal is tetemes a megtakarítás. Ezért is jön még több új busz a városba még idén.

HOTELEKBEN KÁBÍTJÁK A PÉCSIEKET

Több olvasónk is jelezte, hogy szállodákban nyomulnak azok a cégek, akik nem túl őszinte telefonhívásokkal próbálják becsalogatni a vásárlókat a termékbemutatóikra. Az “áldozatok” elsősorban nyugdíjasok vagy beteg emberek lehetnek.

TRÁGYÁVAL TÜNTETTEK PÉCSEN A TEJTERMELŐK

Több vidéki helyszín között Pécsen is tüntetést tartottak a tejtermelők. A Megyeri utat fél szélességben traktorokkal zárták le és az egyik üzletlánc raktára elé több mázsányi tehéntrágyát raktak le. Azért emelték fel szavukat, mert szerintük egyes bolthálózatok előnyben részesítik az import tejet és ellehetetlenítik a magyar gazdákat.

LEÁLLT AZ OKMÁNYIRODA

Sokan hiába mentek ma a hivatalos okmányokkal kapcsolatban intézkedni a hivatalokba, ugyanis leállt az informatikai háttér az irodákban. A rendszer kijavításán órákon át dolgoztak – sokáig sikertelenül.

FÁKAT KELLETT ELTAKARÍTANI

Nem kímélte a hajnali vihar a pécsi és a környékbeli települések fáit. A Sétatéren még kora délután is láncfűrésszel dolgoztak. Orfűn ölnyi veszélyes ágakat kellett eltüntetni az utakról és még a parton lévő vitorlásokat is helybenhagyta a vihar.

HÍRADÓVAL JELENTKEZÜNK A ROCKMARATONRÓL

Kint jártunk a Rockmaratonon, s nem voltunk restek megkérdezni a legilletékesebbeket sem. Ezentúl minden nap Rockmaraton Híradóval jelentkezünk. Aki kíváncsi, mi történik Malomvölgyben, kattintson!