Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt pénteken Pécsett.

hirdetés

33 MILLIÁRD FORINT ÉRKEZIK PÉCSRE MUNKAHELYEKRE ÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉSRE

Egy uniós konferencián derült ki, hogy mennyi jut Pécsnek. Olyan beruházásokra költik el a pénzt, amely munkahelyeket teremt, de helyzetbe hozzák a helyi vállalkozókat is.

MEGÚJUL A NICK-UDVAR, A SZÍNHÁZ MÁR TÚL VAN RAJTA

A színház vadonatúj bejáratának, jegyirodájának átadásán jelentették be, hogy az önkormányzat irodák számára készíti elő a patinás Nick-udvar emeleti helyiségeit.

KÖLTÖZIK A SÜRGŐSSÉGI, DE NEM A BALESETI

Egyelőre az általános sürgősségi költözik több helyszínről a 400 ágyas klinikához. Ha kezét szegte, vagy leforrázta magát, továbbra is az Akác utcában várják!

HA A TORKA FÁJ, AZ AZ ÚJ ŐSZI VÍRUS MIATT LESZ

Utánajártunk annak, hogy milyen betegség üti ki legújabban a pécsieket. Nem okoz nagy problémákat, de a torkunk pár napra odalehet.

MEGÚJUL A BARBAKÁN, A BALOKÁNY ÉS A SÉTATÉR

Páva Zsolt annak kapcsán közölte mindezt, hogy egy kolozsvári delegációval lakatokat helyezett el a lakatfalon. Azt is mondta, hogy mindenben támogatják az erdélyi várost, hiszen jövőre a település viselheti Európa Ifjúsági Fővárosának címét, majd 2021-től a kulturális főváros is lesz.

SOKAN KÉRIK A HPV-OLTÁST

Nem is hinnénk, hogy milyen kapós az új, nem kötelező, de ajánlott védőoltás. Minden esetben a hetedikes lányok jogosultak rá.

ÚJ KONYHÁKON FŐZNEK A GYEREKEKRE PÉCSEN

Több tízmillió forintot költöttek arra, hogy a legmodernebb eszközökkel készülhessenek a kis menzások ételei. Itt írtunk a részletekről.

ROMANTIKUS HELYEK A VÁROSBAN

Összegyűjtöttük, hogy a szerelmesek milyen helyszíneken érezhetik magukat igazán jól a megyeszékhelyen. Ha kíváncsi, kattintson ide.

FEJLESZTÉS A BÁNKINÁL

A Bánki Donát utcai iskolában kínai tantermet hoztak létre és a Misina Néptáncegyüttes történetét is külön teremben mesélik el.