Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt szerdán Pécsett.

hirdetés

ÚJRA VAN URÁNIA

350 férőhelyes nézőtér, 6 csatornás  hangrendszer, hatalmas , 65 négyzetméteres vászon, és a kicsinosított páholy mellett a moziban egy aktív Xpand nevű 3D-vetítő működik, amely jelenleg a világ legmodernebb ilyen készüléke. Ez várja a pécsieket az új Uránia Moziban, ami szerdán nyitott ki.

AZ IDŐSEK PARTNERE MARAD PÉCS

A pécsi belvárosi nyugdíjasház 30. évfordulós  ünnepségén Páva Zsolt polgármester közölte, az önkormányzat a jövőben  is a partnere szeretne maradni az időseknek, több olyan intézkedés is lesz, amely az ő érdekeiket szolgálja. Így lesz új midibuszjárat, folytatják az akadálymentesítést és bővítik a jelzőrendszeres szolgálatot.

BOKROS KICSIT KAMPÁNYOL PÉCSEN

Tukora Gábor, a MoMa polgármesterjelöltje mellett kampányolt szerdán a Széchenyi téren a volt pénzügyminiszter, aki szerint a fővárosban “visszalépegetős póker” zajlik, de ezt nem szeretné Pécsen. 

115 EZREN JÁRTAK A PÉCSI MÚZEUMOKBAN

Nemcsak a Leonardo-tárlatot, hanem a többi kiállításra is nagyon sokan voltak idén kíváncsiak, idén több 40 százalékkal több látogató volt. A múzeumban az elmúlt időszakban racionalizálták a működést, így jelentős megtakarítást sikerült elérni a gazdálkodásban.

PÖRÖG TOVÁBB AZ ÖNINDÍTÓ

 

Nagyon népszerű az Önindító program, amelyre ismét rendkívül érdekes és kreatív ötletekkel jelentkeztek a fiatalok. Van  családfakutatás, patchwork technikát alkalmazó ruhatervezés, speciális hidegburkolás, növényi festékkel színezett kiegészítő horgolás, animációs műhely és komplex közösségi tér is az újabb vállalkozói ötletek között

AMIT OKTÓBER ELSEJÉRŐL TUDNI KELL

Megint változott az élet ettől a hónaptól, de ezúttal sem a rezsi drágulásáról, hanem a csökkenésről szólt ez a nap. Október elsejétől olcsóbb gyógyszereket vehetünk, csökkent a távhő ára és más lett a tudakozó hívószáma is. Ami viszont rossz hír,  hogy a pékek szerint hamarosan a kenyér drágább lehet.