Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt csütörtökön Pécsett.

hirdetés

CSEMETEKERTET ADTAK ÁT

A fákat, növényeket még nevelik az új pécsi csemetekertben, amit csütörtökön adtak át, s hamarosan új pécsi parkokat díszítenek majd. A következő években összesen 93 ezer négyzetméterrel fogják növelni Pécs zöld- és pihenőövezeteinek nagyságát.

A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉGET IS TANÍTJÁK A PTE-N

A most elindított új mesterszak a PTE felnőttképzési karán, levelezős munkarend keretében működik, a tizenhat hallgató írott kulturális örökség, kulturális diplomácia, örökségmenedzsment, továbbá a hazai felsőoktatásban elsőként Pécsett elérhető épített örökség szakirányok közül választhat.

EGYRE TÖBB AZ ÚJ BUSZ

új buszok, holland1

Jelképesen a pécsieknek Páva Zsolt, Pécs polgármestere 8 holland buszt adott át. Ezzel ismét tovább csökkent a pécsi buszpark életkora. A városvezetés tervei szerint még 100 buszt vásárolnak, köztük minél több takarékos buszt és elektromos buszokat is, hogy tisztább legyen a levegő. Hozzákezdenek a Pécsi Közlekedési Centrum építéséhez is.

LESZ ADÓCSÖKKENTÉS

 300 millió forinttal több maradhat a pécsiek pénztárcájában, ha a városi közgyűlés elfogadja az adócsökkentést. Az újabb lépésről november dönthet a pécsi közgyűlés.

MEGÚJUL A MISINA

A Király utca 40. alatt egy üres üzlethelyiségben kapott helyet a Mecsek Egyesület állandó kiállítása. A Turistamúzeum megnyitóján elhangzott, elindul a Misina Program, amely során megújul a tv-torony környezete, épül egy gyermek- és felnőtt játszótér, erdei biciklis downhill-pályát építenek, s a tervek szerint jégpálya is létesülhet a tv-torony mellett.