Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt pénteken Pécsett.

VÍZÜNNEPRE VÁRJÁK A PÉCSIEKET

hirdetés

A Széchenyi téren számos programmal várják a családokat, a szórakozni vágyókat az annak kapcsán rendezett ünnepségen, hogy Pécs közel egy éve zárta le a Pécsi Vízmű ügyében a jogvitát a francia Suezzel. Újra megnyílik Tamás Éva Játéktára, zenél a Band of Streets, Szűcs Antal Gábor és Gál Péter, valamint a Zsűri zenekar is fellép. A fesztivált a Republic zárja.

REJTÉLYES ADOMÁNY A MOZINAK

Még az Apolló Mozit működtető új alapítvány kurátorai sem tudják, ki lehetett az az adakozó, aki egymillió forinttal segítette ki a filmszínházat. A pénzt az októberben újra nyitó mozi fejlesztésére szánják.

TÖBB MILLIÓT VETT FEL A POLGÁRMESTERJELÖLT

A baloldali jelölt, Kovács Ágnes maga hívta fel a figyelmet saját jutalomügyére, ezért a Fidesz kikérte a pontos kimutatásokat ezekről. Ezekből kiderült, pécsi rendelőintézetek vezetője  összesen 3,1 millió forintot vett fel korábban. Kovács szerint le akarják járatni.

160 MILLIÓT KAPTAK A CIVILEK

A hivatalos adatok szerint Pécs 2010 és 2014 között összesen 161 026 692 forinttal támogatott csaknem 300 civil szerveződést a városban. A cél az volt, hogy megerősödjön a civil szektor – mondta Csizi Péter, Pécs alpolgármestere, aki szerint továbbra is támogatni fogják őket.

SEMMILYEN KITÜNTETÉSRE NEM SZÁMÍTOTT FONT MÁRTA

A Pécsi Tudományegyetem Középkori és Koraújkori Történeti Tanszékének vezetője PRO CIVITATE Emlékérmet vehetett át Pécs Város Napján. A professzor lapunknak beszélt arról, mire büszke és eddig miért tevékenykedhetett.

SZTÁRFODRÁSZOK KÖZÖTT A PÉCSI LÁNY

A pécsi Eszteri Zsófi, a Dudás-Hajas Szalon fodrásza október 12-én csaknem harminc sztárfodrásszal veszi majd fel a versenyt a londoni Royal Albert Hallban. Ő az egyetlen magyar, akinek sikerült kijutnia arra a nemzetközi versenyre, Visionary Awardra, amelyen a világ minden tájáról megmérettetik magukat a hajszobrászok.