Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt hétfőn Pécsett.

hirdetés

PÁVA SZERINT AZ ARADI VÉRTANÚK ÜNNEPE A HAZASZERETETRŐL IS SZÓL

Október 6-a nemcsak a gyászról szól, hanem a hősiesség, a hazaszeretet ünnepe is egyben – mondta Pécs polgármestere az aradi vértanúk emléknapján tartott beszédében hétfőn. A polgármester az ünnepségen elmondta, hogy a magyar szabadságharc nem csak egy kis európai nemzet függetlenedési vágyáról szólt, hiszen a résztvevő sokféle származású katona közös küzdelme az európai szabadságért is folyt.

LEMONDOTT KELLERMAYER MIKLÓS, AZ ÖPE ALAPÍTÓ-ELNÖKE

Éles hangú levélben bírálja Kővári Jánost az ÖPE alapító-elnöke. Prof. Dr. Kellermayer Miklós szerint Kővári elfordult a szervezet eredeti céljaitól és rossz irányba tart. Mindezek miatt a professzor bejelentette a lemondását is, de ezt igyekeznek elhallgatni a szervezetben.

ÚJ DIABETOLÓGIAI SZAKRENDELÉS INDULT PÉCSEN

Átadták az Egyesített Egészségügyi Intézmények új diabetológiai részlegét a Veress Endre utcai rendelőintézetben. A szakrendelésen 3 új korszerű rendelőben két diabetológus orvos, két diétás nővér és két dietetikus látja el a pécsi betegeket. Páva Zsolt az eseményen elmondta, hogy az új diabetológiai rendelők létesítése egy újabb lépés afelé, hogy Pécsett legyen a legmodernebb, legkényelmesebb és legjobb orvosi ellátás az országban.

PÉCSI MOBILAPPLIKÁCIÓ SEGÍT A BŰNMEGELŐZÉSBEN

Már folyik a Pécsen kifejlesztett, s itt első ízben működésbe lépő okostelefonos vészjelző applikáció tesztüzeme. A rendszer segítségével egy gombnyomással riaszthatóak a rendőrök. A GPS-es helymeghatározáson alapul a jelzőrendszeres szolgálat, amelyet hamarosan elindítanak Pécsen. Ennek segítségével könnyen, gyorsan, egyszerűen bejelenthetjük, ha bármilyen veszélyt észlelünk, azaz telefonálnunk sem kell hozzá. A szolgáltatás tesztelésében a pécsi Babits Gimnázium tagjai segítik a fejlesztő céget.

BEMUTATTA MEGYEI PROGRAMJÁT A JOBBIK

Szőcs Norbert, a Jobbik megyei elnöke mutatta be hétfőn a párt megyei programját. A jobboldali szervezet egyebek mellett bevezetné a helyi pénzt a megyei gazdaság élénkítésére, fejlesztenék a megyei közúthálózatot és erősítenék a fiatalok magyarságtudatát is.

AZ ÖNKORMÁNYZAT GONDOZZA A VÁROSÉRT SOKAT TETT PÉCSIEK SÍRHELYÉT

Pécs védelmébe veszi azoknak az embereknek, családoknak a sírhelyét, akik sokat tettek a városért. Most húsz ilyen sírhely gondozását vállalják, egyben elengedik a megváltási költségeket is. A következőkben évről évre döntenek, s bárki kérvényezheti mindezt.