Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt szerdán Pécsett.

hirdetés

NEMZETKÖZI KÉPZÉSI KÖZPONT ÉPÜL A KÜLFÖLDI HALLGATÓKNAK

Kulturális találkozóhelyet, ugyanakkor adminisztratív ügyek intézésére alkalmas centrumot hoznak létre a Kossuth téri klinikai tömbben. Ez utóbbi ugyanis jövőre a 400 ágyas klinikába költözik, így lesz hely a külföldi hallgatók számára létrehozandó központnak.

TOVÁBB ERŐSÖDIK A KÍNAI KAPCSOLAT

Kínai delegációt fogadott szerdán Páva Zsolt polgármester. Fujian tartomány küldöttsége leginkább a mezőgazdasági szektorban szeretnék szorosabbra fűzni a kapcsolatokat Pécs városával.

A PTE-N IS ELINDUL HAMAROSAN A DUÁLIS KÉPZÉS

A Pécsi Tudományegyetemen már folynak az előkészületek a bevezetendő duális képzésekkel kapcsolatosan. A most készülő felsőoktatási koncepció egyik célja, hogy szorosabbra fűzzék az üzleti szféra és a felsőoktatás viszonyát.

GYEREKEK JAVASOLTAK ÉRTÉKEKET

Szerdán tartották azt a rendhagyó, általános iskolásoknak meghirdetett képzőművészeti pályázatnak az eredményhirdetését, amelyet a Pécsi Értéktár Bizottság hirdetett meg. A kicsik is számos ötlettel járultak hozzá ahhoz, hogyan lehetne megőrizni a város értékeit.

ÁTADTÁK A PÉCSI BIOGÁZÜZEMET

Szerdán került sor a Pécs melletti Pellérden felépült biogázüzem műszaki átadására. A 2,1 milliárd forintos projekt során a Tettye Forrásház Zrt. szennyvíztelepén keletkező szennyvíziszap energetikai hasznosítása valósul meg. Páva Zsolt polgármester szerint a beruházás csökkenti a Tettye Forrásház költségeit, azaz hosszú távon hozzájárul az alacsonyan tartható vízdíjakhoz.