Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

 Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt Pécsett.

Újra mozizhatunk az Apollóban

Az Apolló az összefogásoknak köszönhetően október 16-án újra kinyitja kapuit. Egy nevét elhallgatni kívánó jótékonykodó ugyanis egymillió forintos adományt adott a parkolópályára küldött művészmozinak, emellett pedig egy új alapítványt is létrehoztak a mozi megsegítésére. A nyitás alkalmából ingyen filmvetítésekkel várja a látogatókat.

Öt baleset kér óra alatt

Öt baleset történt 1-2 óra leforgása alatt Pécs közelében szerda reggel. A helyszíni szemlék, és a műszaki mentések ideje alatt a rendőrök a régi 6-os útra terelték a forgalmat.

Ki lesz a kancellár a PTE-n?

A Pécsi Tudományegyetem vonatkozásában tíz jelöltről tudni, akik közül Lengvárszky Attila, a PTE jelenlegi oktatási igazgatója, valamint Ruzsa Csaba, a gazdasági főigazgató egyetemi nagyberuházásokért felelős helyettese számít esélyesnek. Részletek IDE kattintva.

Kamu az pécsi ebolás

Többen megosztották, és rengetegen kommentelték a Facebookon terjedő ama hírt, amely szerint karanténba helyeztek egy ebolás beteget Pécsen. A hírperc.net szerint vasárnap hajnalban érkezett egy hölgy a pécsi kórházba “lázzal, piros pöttyökkel a bőrén és más ebolás tünetekkel”. A rövid írásban a “kórház szóvivőjére” is hivatkoznak. A PTE Klinikai Központja és az ÁNTSZ most jogi lépésekre készül.

Háztűznéző indul Pécsen 

Háztartások életkörülményeit feltáró felmérést indít a Központi Statisztikai Hivatal. A nagyszabású adatfelvétel október 20-án startol és egészen december 7-ig tart. Virágh Eszter, a KSH módszertani főosztályának szóvivője elmondta, a felmérés egyik célja, hogy a KSH átfogó képet tudjon készíteni arról, hogy miként hatott a gazdasági válság a magyar háztartások pénzügyi helyzetére. Részletek ITT.

Felújították a műtőket

A Lánc utcai rendelőintézetet pár éve újították fel, az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően megtakarítások keletkeznek. Az ötmillió forintot a közelmúltban két sebészeti műtő modernizálására költötték. A helyiségek új burkolatot, csempéket, világítást, bútorokat kaptak, így XXI. századi körülmények fogadják a betegeket. 

 

hirdetés

Hirdetés